L'advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat que el president "se n'ha anat a casa" després d'haver tornat a Catalunya després de gairebé set anys d'exili. "Un cop ha acabat la seva feina política, se n'ha anat a casa, com fem tots quan acabem la feina", ha dit en declaracions a TV3 aquest dijous al vespre. En ser preguntat sobre a quina "casa" es referia, Boye s'ha limitat a dir: "La seva. On té el seu lloc de feina". Davant la insistència del periodista, que li ha demanat si Puigdemont ha tornat a França, Boye ha evitat donar més explicacions i ha apuntat que serà el mateix Puigdemont qui es pronunciï. "Jo no donaré aquestes dades, no crec que em correspongui i crec que ell ja parlarà", ha afirmat. 

🔴 Última hora de Puigdemont, DIRECTE | Reaccions al seu retorn a Catalunya
 

Boye afirma que no ha tingut contacte amb Puigdemont des que ha marxat

S'ha expressat en la mateixa línia en declaracions al programa "Más Vale Tarde" de La Sexta, on ha reiterat la idea que el líder de Junts "ha tornat a casa", i ha afegit que des del moment en què ha abandonat el passeig de Lluís Companys, després de la seva intervenció davant de milers de persones, no hi ha tingut contacte. En aquest sentit, ha assegurat no tenir "ni idea" sobre si Puigdemont podria ser encara a Barcelona. En ser qüestionat sobre si hi havia alguna mena de pacte amb els Mossos d'Esquadra per evitar la detenció, Boye ha evitat respondre i ha afirmat que ell no en sap res. "Simplement, em limito a fer la defensa jurídica i en el moment que ell es va comprometre a venir a Barcelona el dia de la investidura, jo estava a la seva disposició per assistir-lo legalment", ha assenyalat.

Boye ha fet aquestes declaracions a les portes de la Ciutat de la Justícia, on ha defensat el segon mosso detingut per, presumptament, haver col·laborat en la sortida de Barcelona de Puigdemont. Tots dos mossos han presentat un escrit al jutjat de guàrdia en el qual insten un procediment d’Habeas corpus, amb el qual demanen que se'ls posi a disposició de l’autoritat judicial perquè han estat detinguts “il·legalment”. En el seu escrit, Boye indica que el segon mosso ha estat detingut per "haver ajudat a marxar" Puigdemont. "Aquests fets no tenen caràcter delictiu i que no hi ha cap raó per a privar-lo de llibertat, sense comunicació amb els seus familiars ni afins", declara. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!