El Departament de Salut ha sol·licitat a la delegació del govern espanyol a Catalunya que aclareixi per què el seguici del president en funcions, Pedro Sánchez, "va bloquejar" les urgències de l'Hospital de Sant Pau, de Barcelona, durant la visita que va fer dilluns passat dia 21 al policia nacional ferit durant els aldarulls per la sentència del procés.

Aquesta petició es concreta en una carta signada per la secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, i que està dirigida a la delegada de l'Executiu espanyol, Teresa Cunillera, facilitada aquest dilluns per fonts de Salut.

En la missiva, s'indica que "de forma unilateral i sense avisar", l'equip del president del govern espanyol en funcions va canviar l'itinerari establert (per accedir a l'hospital) i va preferir entrar per la zona d'ambulàncies, de manera que "va quedar bloquejada aquesta entrada".

Aquest fet és qualificat en la carta com "absolutament inadmissible en un hospital que atén la majoria de serveis prioritaris de bona part de la ciutat de Barcelona" i de Catalunya i que "per tant, es va posar en evident risc el normal funcionament del servei d'urgències del centre". Per això, Pelay sol·licita a Cunillera que la informi sobre "les circumstàncies en què es va produir aquest bloqueig completament innecessari i que va comportar un risc evident per als usuaris del servei d'urgències".

Salut estima que el "bloqueig" d'urgències de Sant Pau el dia de la visita de Sánchez al policia nacional ferit va durar uns trenta minuts, segons ha concretat avui en roda de premsa la consellera Alba Vergés, després d'informar de la campanya de vacunació de la grip a Catalunya.