El Govern ha optat per esquivat la polèmica al voltant de la creació de la Superlliga Europea. L'executiu ha evitat valorar la iniciativa i s'ha limitat a assegurar que "respecta" la decisió dels clubs impulsors. En aquest sentit, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha recordat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que la iniciativa afecta entitats privades i ha cridat al diàleg per evitar que perjudiqui altres competicions.
"No és que tingui molt a dir el Govern de Catalunya", ha argumentat en ser interrogada al respecte la consellera de Presidència, que té dins del seu departament la Secretaria d'Esports.
Millor encaix
Budó ha assegurat que el Govern respecta la decisió, que afecta la "lliure associació" d'entitats privades, i ha emplaçat al diàleg per trobar el "millor encaix" davant dels interrogants i les tensions que puguin sorgir en relació a l'afectació d'aquesta nova competició amb les ja existents o organitzacions com la Lliga Professional de Futbol o federacions estatals".
La Superlliga europea, que s'ha presentat formalment aquest cap de setmana, compta amb dotze clubs impulsors, entre els quals, el FC Barcelona. Té com a objectiu substituir la Chapions i assegura que no ha de provocar conflictes d'interessos amb les lligues nacionals.
Això no obstant, s'hi han pronunciat en contra no només la UEFA i la Lliga sinó també màxims responsables de governs europeus, com el president francès, Emmanuel Macron, o el premier britànic, Boris Johnson. A l'Estat espanyol, s'hi ha mostrat en contra de la iniciativa la Moncloa a través d'una nota de premsa, però també el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, o la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, que va advertir que el futbol és molt més que un joc i té un component d'identitat per a molta gent.
En canvi, a favor s'hi ha pronunciat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que a través d'una piulada va subratllar la desconnexió del marc mental espanyol que pot representar aquesta iniciativa.
El Govern treu ferro
Això no obstant, en la roda de premsa del Govern, Budó ha evitat entrar en valoracions polítiques i ha optat per treure ferro a la situació recordant que no és un fet aïllat en l'escenari esportiu internacional, i que també en el món del bàsquet hi ha un plantejament similar amb l'Eurolliga.
Budó ha insistit cada cop que se li ha preguntat que si s'acaba fent s'ha d'aconseguir que sigui compatible amb altres competicions, i "no ha de ser excloent", per la qual cosa ha reclamat un "encaix i convivència en benefici de l'esport". "No ha de perjudicar el conjunt de l'esport hem de mirar de fer-ho compatible", ha reclamat.