El Govern s'ha compromès a fer "propostes i accions de millora" per tal de garantir que totes les persones interessades puguin accedir als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Així ho ha afirmat aquest dimarts la portaveu de l'executiu, Sílvia Paneque, en roda de premsa després que el Sindicat Manter denunciés ahir el col·lapse de la web i les oficines del CPNL a l'hora de fer la inscripció. El col·lectiu va afirmar que era "gairebé impossible" apuntar-se a les classes de català, i que això perjudicava especialment les persones migrants, que són les principals interessades en aquests cursos que ofereix el consorci de la Generalitat. Paneque ha explicat que el Govern és "conscient d'aquesta mancança i distorsió" i ha assegurat que la conselleria de Política Lingüística ja ha començat a treballar per fer els canvis necessaris en aquesta formació i "donar compliment i sortida a les necessitats". Segons Paneque, de moment s'està fent una primera valoració de la qüestió per estudiar totes les propostes de millora i solució de la situació.

 

El CPNL lamenta "profundament" no poder atendre l'alta demanda

El Sindicat Manter va relatar aquest dilluns en una publicació a X les dificultats que s'havien trobat en intentar ajudar desenes de persones migrants a inscriure's als cursos de català, tant de forma telemàtica com presencial a les oficines dels Centres de Normalització Lingüística (CNL). Entre altres qüestions, van criticar que la inscripció només estigués disponible dos dies en horari laborable. Davant aquesta denúncia, des del CNPL van respondre a la nit amb un altre missatge a X en el qual van subratllar que la inscripció en línia "està oberta ininterrompudament" des de les 9 del matí de dilluns fins a les 8 del vespre d'aquest dimarts. 

El consorci va lamentar "profundament" no haver pogut atendre "adequadament" l'alta demanda que es va registrar en diversos punts de Catalunya, però alhora va puntualitzar que dilluns a la nit encara hi havia places disponibles a molts municipis. "En un context de creixement demogràfic molt significatiu, des del CPNL treballem per continuar ampliant l’oferta de cursos i el foment de l’ús, i esperem superar les 100.000 inscripcions anuals", van assegurar. En aquest sentit, van apuntar a la creació de la nova conselleria de Política Lingüística com un "pas fonamental" per poder incrementar l'oferta de cursos de tots els nivells. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!