El PP ha mogut la seva línia vermella”. Així veuen fonts del govern espanyol el moviment que han fet els populars al País Valencià: pactar el govern del territori amb Vox i acceptar que el partit d’extrema dreta aparti Carlos Flores per resituar-lo a les llistes de les eleccions generals. Flores fou condemnat per violència de gènere i el PP ha mantingut en els darrers dies que aquesta persona era una línia vermella que no podien creuar a l’hora de pactar amb els ultradretans un pacte al País Valencià.

És una vergonya”, ha afirmat aquest dimarts la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez. Des de la sala de premsa del Palau de La Moncloa, la també ministra de Política Territorial ha lamentat que des del PP es plantegin utilitzar la violència de gènere com a “moneda de canvi”. Segons Rodríguez, la violència masclista és prou greu com per no haver de ser “blanquejada” ni “frivolitzada”. És per això que ha titllat de “vergonya” que al País Valencià s’hagi anunciat aquest pacte que inclou, al cap i a la fi, un condemnat per violència masclista.

Les mateixes fonts de La Moncloa lamenten, també, que el PP s’hagi endinsat en una “batalla cultural” a l’estat espanyol. Però ho atribueixen a la seva “falta de propostes” respecte del model de país, o que no facin tampoc bandera de quina seria la seva política econòmica si en els pròxims mesos aconsegueixen governar l’estat espanyol. Confien, això, sí, que un pacte amb Vox que inclogui una persona condemnada per violència de gènere acabarà desgastant els populars i els perjudicarà a les eleccions generals del 23-J.

D’una forma encara més contundent s’ha pronunciat la ministra d’Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, que ha titllat la “coherència” del PP “d’inexistent”. “Han tancat un acord amb un partit que rebutja l’existència de la violència masclista”, ha lamentat en declaracions als mitjans de comunicació. Així doncs, ha volgut deixar clar que els populars seuran a negociar amb l’extrema dreta sempre que els faci falta per aconseguir governar en qualsevol institució.

 

Sánchez insisteix a celebrar debats amb Feijóo

Paral·lelament, el PSOE ha fet públic aquest dimarts un comunicat on acusa el PP de "menystenir" els ciutadans per negar-se a negociar els debats electorals de la campanya del 23-J. Segons els socialistes, els intents de contactar amb el PP per establir els termes del primer debat entre Sánchez i Feijóo han estat infructuosos. "Clarament, hi ha carències de Feijóo que el PP provarà d'amagar durant la campanya", sostenen des de Ferraz.

El PP ha respost amb un vídeo penjat al seu canal de Telegram titulat "El primer cara a cara que ens deu Sánchez", on contraposa imatges de president dient que no pactaria amb Bildu amb les manifestacions d'Arnaldo Otegi demanant que no es prengui "la gent per ximple".