El ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha qüestionat la decisió de retirar l'obra de Santiago Sierra Presos políticos de l'exposició d'art contemporani ARCOmadrid, i ha assegurat que "l'art sempre és art i s'ha de respectar".

Zoido, en una entrevista a la Cadena Ser, ha defensat que el Govern espanyol "no ha tingut res a veure" en la mesura que ha adoptat IFEMA, i ha assegurat que pot arribar a ser contraproduent, ja que "fins i tot se li ha donat més protagonisme".

En tot cas, el titular d'Interior ha incidit que "a Espanya es respecta la llibertat d'expressió" i que la decisió "l'ha adoptada una entitat privada”.

De Vigo: “El remei ha estat pitjor que la malaltia”

En la mateixa línia s’ha expressat el ministre d’Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, que ha garantit que "el Govern espanyol no hi ha tingut res a veure" i ha admès que "el remei ha estat pitjor que la malaltia". El també portaveu de l’Executiu ha insistit en el seu suport a la llibertat d’expressió, “especialment en la cultura i l’art creatiu”.

Amb tot, les declaracions de Zoido i De Vigo no desautoritzen les que va fer ahir la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, que sense valorar la retirada de l’obra va insistir en la postura oficial del Govern espanyol: "A España no hi ha presos polítics perquè és una democàcia absolutament consolidada". A més, contrasten amb el posicionament del PSOE, que dimecres va aplaudir la retirada de l’obra, la qual expressa l’existència de presos polítics a l’Estat.