El govern espanyol treu rèdit a les informacions que apunten que Alberto Núñez Feijóo estaria disposat a indultar el president a l’exili, Carles Puigdemont, sempre que renunciés a la DUI, comparegués davant de la justícia espanyola i abandonés la idea d’un referèndum. Ministres del govern espanyol han expressat a través de les xarxes socials la seva reacció davant un gir de postura que sembla que ningú esperava. La ministra d’Educació, FP i Esports, Pilar Alegría, ha estat una de les primeres a manifestar-se amb un missatge a X on ha afirmat que “el PP només sap moure’s en el fang i la mentida i, després de tants atacs i retrets, la veritat surt a la llum”. “Feijóo va sospesar l’amnistia i proposa ara l’indult per a Puigdemont. A aquest pas, la setmana que ve es manifesta contra ell mateix”, ironitza la també portaveu del govern espanyol.

Unes hores abans, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, havia fet referència també a les novetats sobre el PP i l’indult a Puigdemont: “La nit dels Goya2024 el PP i Feijóo ens expliquen que la seva oposició apocalíptica a l’amnistia és només una interpretació, que saben que no hi va haver terrorisme i volen la reconciliació i els indults. ¿Demanaran perdó per les barbaritats que ens han dit?”

També el ministre de Transports i Mobilitat, Óscar Puente, s’ha manifestat a les xarxes sobre l’assumpte: “Sabem que tenim raó fent el que fem. Sabem que no seria fàcil. Sabíem que el temps ens acabaria donant la raó. El que no sabíem era que Feijóo ho reconeixeria tan aviat”.

També ha reaccionat a les xarxes la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant. “Les protestes del PP, els insults i amenaces a Ferraz, les acusacions al Congrés i als mitjans eren mentida. Tot per tapar la veritat: Feijóo sí que va voler ser president, però no va poder. Menteixen, encara que arrasin la convivència i la democràcia”.