Estranyesa” i alhora “tranquil·litat”. És la reacció del govern espanyol a la citació en qualitat d’investigada de Begoña Gómez per presumpte tràfic d’influències enmig de la campanya electoral dels comicis europeus. “Vull mostrar estranyesa per haver conegut aquesta informació aquesta setmana, i a través dels mitjans de comunicació”, ha assenyalat aquest dimarts la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, en roda de premsa. Preguntada per la decisió del jutge Juan Carlos Peinado, la també ministra d’Educació ha afirmat que a la Moncloa hi ha “absoluta tranquil·litat” perquè “aquí no hi ha res de res, com ja va dir l’informe de la Guàrdia Civil”. “Aquí només hi ha un fang de la dreta i la ultradreta del PP, de Vox, de Feijóo, d’Abascal i de grups ultradretans com Hazte Oír o Manos Limpias”.

 

Fonts del govern espanyol, paral·lelament, assenyalen en privat que el jutge que instrueix aquest cas ha fet cas omís a una de les seves obligacions com a jutge: no influir en processos electorals. La citació de Begoña Gómez en qualitat d’investigada s’ha fet pública quan només queden cinc dies per les eleccions europees. El nucli dur de l’executiu presidit per Pedro Sánchez, tant en públic com en privat, es nega a parlar de ‘prevaricació’ per part del jutge Peinado, en tant que afirmen que és una acusació greu. Sí que són plenament conscients, però, que aquest jutge maniobra per tal d’influir contra el PSOE.

De fet, en aquesta compareixença posterior a la reunió del Consell de Ministres, Alegría ha estat preguntada si el govern espanyol considera que el jutge Peinado prevarica. No ha respost ni que sí ni que no. S'ha limitat a assenyalar que l'executiu de PSOE i Sumar "respecta les decisions del poder judicial" i la separació de poders. Sigui com sigui, també ha recordat que les denúncies amb les quals aquest jutge basa les seves investigacions són "mentides" de "tabloides digitals". "El mateix informe de la Guàrdia Civil ja ha dit que aquí no hi ha res de res", ha insistit la portaveu del govern espanyol.

El jutge cita Begoña Gómez el 5 de juliol

La notícia d’aquest dimarts és que el titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha citat a declarar l’esposa de Pedro Sánchez en qualitat d’investigada el pròxim divendres 5 de juliol en el marc de les diligències prèvies. Abans de Begoña Gómez, ho hauran de fer altres testimonis. El primer de tots serà Juan Carlos Barrabés, professor del màster de la càtedra de la Universitat Complutense que codirigia Gómez i propietari d’Innova Next, que, segons informacions periodístiques, s’hauria beneficiat d’ajudes de Red.es després de la mediació de la dona del cap de l’executiu. Està citat el divendres 7 de juny.

El cas és que aquest mateix dimarts, el jutge ha citat a declarar sis persones com a testimonis pel diumenge 16 de juny. Es tracta de David Cierco (conseller delegat de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital), Alberto Martínez Lacambra (exdirector general de Red.es), Luis Antonio Martín Bernardos (economista i advocat d’Innova Next SL), Ignacio Espejo Saavedra Hernández (director de l’assessoria jurídica en Red.es) i Luis Prieto Cuerdo (director d’Economia de Red.es).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!