El discurs del govern espanyol sobre Carles Puigdemont no s’ha mogut ni un mil·límetre en les darreres 24 hores. Isabel Rodríguez, portaveu de l’executiu presidit per Pedro Sánchez, ha insistit aquest dijous que el president de la Generalitat a l’exili ha de deixar enrere el seu pas per Europa, tornar a Espanya i entregar-se davant la justícia espanyola. “Pels fets del 2017 s’ha de respondre i s’ha de comparèixer” davant del jutge Pablo Llarena, ha manifestat la també ministra de Política Territorial, a banda de celebrar que la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) d’aquest dimecres va “en la mateixa direcció que els posicionaments” del govern espanyol.

Isabel Rodríguez també ha destacat que a causa de l’estratègia del govern de Pedro Sánchez en el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, ara “hi ha convivència i inversions on abans hi havia fuga d’empreses”. “Cinc anys després a Catalunya hi ha pau”, ha reiterat la portaveu del govern espanyol, a banda de destacar el creixement econòmic del territori. “Això és gràcies al treball realitzat pel president Pedro Sánchez”, ha volgut reivindicar també.

A més, i tal com ja va fer aquest dimecres, Rodríguez ha redirigit la sentència que retira la immunitat a Carles Puigdemont cap al PP. La portaveu del govern espanyol ha recordat que el president de la Generalitat a l’exili “es va fugar” en direcció a Europa quan a Espanya governava el PP de Mariano Rajoy. Tot i voler deixar clar que la principal “culpa” de tot el que va passar fa uns anys a Catalunya la té l'independentisme, ha volgut assenyalar amb el dit l’anterior administració espanyola del PP. Fins i tot, ha recordat que “el PSOE va demostrar que es pot estar a l’oposició i alhora ser lleial” a l’executiu, en referència a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que va comptar amb el suport dels socialistes.

Isabel Rodríguez ha fet aquestes declaracions a Antena 3, minuts més tard que a Rac1 Carles Puigdemont tornés a afirmar que durant la seva etapa a l’exili ha rebut emissaris del PSOE. El president de la Generalitat a l’exili ha assegurat que “persones” enviades per l’equip de Pedro Sánchez s’han reunit amb ell al Parlament Europeu per prometre-li una estada curta a la presó i un indult a canvi de tornar a Espanya i presentar-se davant la justícia espanyola.

La portaveu del govern espanyol no ha estat preguntada aquest cop per aquesta qüestió, però sí que es va pronunciar sobre aquestes informacions el passat mes de novembre, quan Puigdemont ja havia informat sobre l’enviament d’emissaris socialistes a Brussel·les. Llavors, Isabel Rodríguez va assegurar que les paraules del president de la Generalitat a l’exili no tenien “cap credibilitat”.