El ministre d'Economia, Román Escolano, ha assegurat aquest dissabte que el govern espanyol vol començar a recaptar l'any vinent l'anomenada 'taxa Google', l'impost a les grans empreses digitals que ha de servir per ajudar a finançar les pensions.

"La nostra idea és presentar-ho al més aviat possible i que tingui efectes també el 2019 i successivament", ha manifestat en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (UE) que té lloc a Sofia. El ministre ha demanat consens per poder aplicar el nou tribut i l'ha defensat explicant que "no té sentit des del punt de vista d'equitat i justícia social" que "només" l'anomenada "vella economia" tingui càrregues impositives.

La 'taxa Google' és el pagament d'un cànon per enllaçar contingut protegit per drets de propietat intel·lectual. Aquesta porta per nom oficial a Espanya cànon AEDE (Associació d'Editors de Diaris Espanyols), ja que han estat aquests els principals propulsors de la reforma d'aquesta part de la Llei de Propietat Intel·lectual. Els mitjans denuncien que altres serveis d'internet estan traient rendiment dels continguts que ells elaboren.