El govern espanyol dispara contra Alberto Núñez Feijóo després del polèmic tuit de Xavier García Albiol. L’alcalde de Badalona va explicar a través de X que havia coincidit amb “deu homes marroquins” en un ferri d’Eivissa a Barcelona: “Quan arribin a Barcelona, es repartiran per les ciutats de l’entorn. El que passi després, amb gairebé tota seguretat, la majoria ja ho sabem”. I aquestes paraules han aixecat moltes crítiques en les últimes hores. La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha catalogat el missatge d’Albiol de “discurs d’odi” i ha apel·lat directament al líder del PP: “El senyor Feijóo hauria d’estar donant explicacions i exigint la rectificació d’Albiol per aquest tuit incendiari cridant a l’odi i acusant les persones migrants de delictes”.

 

Isabel Rodríguez considera que Feijóo està “confirmant que el PP se sumeixi a la ultradreta i alberga al seu si a aquells que estan emetent missatges d’odi, de xenofòbia i de racisme” que “generen problemes de convivència” i que “tots els demòcrates han de rebutjar”. “Espero que Feijóo i el PP se situïn al costat dels demòcrates de reprovació del senyor Albiol i de correcció dels seus missatges”, ha conclòs.

La d’Isabel Rodríguez no ha estat l’única veu del Consell de Ministres que s’ha expressat en aquests termes. María Jesús Montero ha acusat el PP d’estar fent una “política d’immigració a l’ús de la ultradreta” i “igual i indistingible a la que practica la ultradreta, criminalitzant les conductes de les persones que venen a buscar millors condicions de vida, associant-ho a la delinqüència, a les violacions, als robatoris i a la inseguretat ciutadana, una cosa absolutament impresentable”. La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda ha exigit a Feijóo que “rectifiqui” les paraules d’Albiol i ha considerat que l’alcalde de Badalona va ser “tremendament dur respecte a aquest tema i injust amb les persones que contribueixen al benestar” d’Espanya.

Sobre la reforma de la Llei d’Estrangeria, Montero ha retret al PP que votés en contra d’una iniciativa que havia de servir per “distribuir per la resta del territori menors que són a les Canàries en unes condicions no acceptables” i ha mostrat la disposició de l’executiu de “tornar a portar el text al Congrés” si tenen la certesa que el PP hi votarà a favor. A més, ha recordat que divendres Pedro Sánchez es reunirà amb el president canari, Fernando Clavijo, i que la setmana que ve viatjarà a Mauritània, el Senegal i Gàmbia per reforçar la col·laboració migratòria.

Yolanda Díaz: “Un president d’un partit demòcrata hauria de manar rectificar Albiol amb caràcter immediat”

Per la seva part, ahir es va pronunciar la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que va instar Feijóo a fer “rectificar” Albiol. Per a la líder de Sumar, “no hi ha diferència” entre el missatge que va publicar l’alcalde de Badalona i “el que fan els ‘Alvises’ de torn”, en al·lusió a l’agitador ultra i eurodiputat Alvise Pérez. Des d’Agolada (Pontevedra), la vicepresidenta va afirmar que un “alcalde digne” hauria de “demanar perdó” pel seu missatge, al mateix temps que el líder del PP hauria de pronunciar-se: “Un president d’un partit demòcrata hauria d’enviar rectificar el senyor Albiol amb caràcter immediat”, va esgrimir.

Yolanda Díaz considera que el PP ha caigut a les “grapes de la ultradreta” i creu que seria bo per als populars que es mostressin com el PP que “concebia l’emigració d’una manera més humana”. A més, va retreure que el PP s’oposés a la reforma de la Llei d’Estrangeria, “vulnerant directament els drets humans de menors no acompanyats”, i va demanar als populars que es posin “al costat dels drets humans”.

El PP evita criticar el tuit: “Albiol coneix la seva ciutat”

Des de les files populars, qui es va pronunciar ahir va ser Ana Alós, vicesecretària d’Igualtat, Conciliació i Polítiques Socials del PP. “No he d’explicar jo el que ell ha volgut dir amb aquest tuit”, va respondre en una roda de premsa a la seu del partit al carrer Génova. Va afirmar que a Espanya hi ha “diferents circumstàncies” sobre la migració i va assenyalar que hi ha ciutats en les quals la migració és “molt nombrosa”. “El senyor Albiol coneix la seva ciutat i hi ha altres circumstàncies en altres ciutats d’Espanya que no tenen res a veure”, va reblar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!