Atemptar contra els partits polítics és atemptar contra la democràcia”. Així ho veu el govern espanyol, que aquest dimarts ha reaccionat a les protestes contra el PSOE, cada cop més crispades i que aquest dilluns van acabar amb càrregues policials; gasos lacrimògens inclosos. “Més que mobilitzacions, són atacs”, ha volgut deixar clar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la portaveu Isabel Rodríguez; en referència a aquestes concentracions davant les seus socialistes organitzades per grups ultraespanyolistes. La també ministra de Política Territorial ha recordat que “la Constitució atorga un paper fonamental als partits en democràcia”.

Per justificar les converses entre el PSOE i Junts per Catalunya, Isabel Rodríguez ha recordat que Pedro Sánchez és el candidat a la investidura per encàrrec del rei espanyol, Felip VI. Davant de tot això, ha carregat contra el PP per no condemnar les manifestacions que aquests dies s’estan produint a les portes de diverses seus socialistes. “L’actitud del principal partit de l’oposició i d’Alberto Núñez Feijóo hauria de ser diferent, condemnar aquest atac polític”, ha etzibat la portaveu de l’executiu presidit per Sánchez. Ha instat el cap de l’oposició a “acceptar les regles de la democràcia i acceptar el resultat del 23-J”.

Isabel Rodríguez ha amanit la seva resposta a les preguntes dels periodistes amb un discurs en defensa de la policia espanyola, assenyalada en les darreres hores per Vox i grups ultraespanyolistes per haver carregat contra els manifestants de Ferraz. “Sempre actuen sota paràmetres de proporcionalitat, amb la resposta que estimen convenient”, ha dit la ministra. Cal tenir en compte que el PP ha condemnat aquest dimarts la resposta policial d’aquest dilluns, situant el ministre Fernando Grande-Marlaska com a principal responsable.

 

"Com si fossin CDR", apunta el PP

Concretament, el PP ha acusat la Moncloa d'obligar els agents de la policia espanyola a tractar els manifestants a la seu del PSOE "com si fossin CDR". La concentració d'aquest dilluns a la seu dels socialistes a Ferraz es va tancar amb 3 detinguts. Segons fonts populars, els agents ho van fer de "manera injusta" en aplicació de la 'llei mordassa'.

"El nostre suport als agents és compatible amb la nostra crítica als comandaments del Ministeri de l'Interior", han afegit. Tanmateix, els populars han assegurat que no han convocat cap concentració a la seu del PSOE, i han recordat que totes les manifestacions contra l'amnistia en les quals han participat han estat pacífiques.

Cal recordar que la concentració d’aquest dilluns a les portes de Ferraz va acabar amb tres persones detingudes, després de produir-se enfrontaments entre policies i manifestants. El conflicte es va iniciar quan un grup de manifestants va intentar trencar el cordó policial per entrar a la seu dels socialistes. A banda, per part dels manifestants també es van llançar objectes contra la policia.