"No volem contribuir a aquells que volen soroll". Amb aquest argument el conseller de Presidència, Albert Dalmau, ha evitat entrar en el cos a cosa amb el president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, que la passada setmana va advertir que els diners dels catalans són de tots els espanyols i ha subratllat que la prioritat del Govern de Salvador Illa és aconseguir un bon finançament per Catalunya. Dalmau ha advertit a Page que els ciutadans, també els castellanomanxecs, esperen dels seus governants un "to positiu i constructiu".

Divendres de la setmana passada, després de reunir-se a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, García-Page va assegurar que “la riquesa és nacional" i que Castella-La Manxa s'oposarà a què es comenci a computar per territoris. "La riquesa de Catalunya no és dels catalans, és de tots”, va assegurar

Les paraules de Page han provocat que aquest mateix dilluns el secretari general de Junts, Jordi Turull, carregués contra el president, Salvador Illa, i l'acusés de no defensar Catalunya.

Constructiu i positiu

El conseller de Presidència ha exposat el posicionament del Govern davant aquesta polèmica durant una roda de premsa en què ha presentat les mesures que impulsa aquest dimarts el Consell Executiu per a la reforma dels serveis públics. "Crec que no ens fem un favor com a país en debats tan importants com aquest, que tenen a veure amb el finançament dels serveis públics. Els ciutadans de Catalunya i de Castella-La Manxa el que demanen és que els nostres governants tinguin un to constructiu i positiu encaminat a donar solucions a com es financen els serveis públics", ha advertit.

A parer de Dalmau, el que esperen els ciutadans del president de Catalunya és "que pensi la millor forma de millorar el finançament i això és en el que el Govern està compromès". Adverteix que declaracions com les de Page no contribueixen a generar un to positiu i l'executiu català no vol contribuir en un debat tan important a aquesta situació.

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.