El Govern ha presentat una queixa formal davant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per un comentari de l'humorista Joel Díaz al pòdcast La sotana sobre la filla de l'alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols. El secretari de Mitjans de la Generalitat, Carles Escolà, ha instat a una "revisió urgent" i "si s'escau" adoptar les mesures pertinents pels comentaris de Díaz, que en un programa a principis del mes d'octubre va fer un joc de paraules amb el nom d'una de les filles, menors d'edat, d'Orriols i el concepte de violació. En concret, la nena es diu Violant, i Díaz, en to humorístic, va apuntar que el nom "fa gràcia perquè és un gerundi", com a exemple va afegir "estan violant a la Violant" després que Manel Vidal enumerés els noms dels fills de l'alcaldessa de Ripoll i digués que ser fill seu "ja és un problema". Orriols és mare de cinc fills amb noms catalans d'origen medieval: Guinadell, Queralt, Violant, Peronella i Fortià. Escolà ha denunciat que el comentari de Díaz és "incompatible amb els valors de la tolerància i el respecte que han de complir els mitjans de comunicació".

Joel Díaz es defensa

Davant d'aquests fets, Escolà ha instat el CAC a analitzar els fets i adoptar mesures tenint en compte "la projecció pública que té Díaz a través dels mitjans públics de 3Cat" i de la qual assegura que La Sotana es beneficia. En aquest sentit, el secretari de mitjans considera que això comporta "una major responsabilitat en la difusió de continguts que siguin adequats i respectuosos amb els valors fonamentals que regeixen la comunicació pública, especialment pel que fa a la protecció de la dignitat i els drets dels menors". Fonts del CAC han explicat a Europa Press que van rebre la carta d'Escolà aquest dimarts i que estan "analitzant" el cas.

En una publicació a X del passat dijous, Díaz va explicar que les seves paraules eren un "joc de paraules infantil, dolent i bastant vulgar sobre el nom de Violant". "No parlo, evidentment, per l'amor de Déu, de violar a la filla de ningú. De fet, jo creia que Violant, tal com es veu en el vídeo, era nom de nen", va afegir. A través de les xarxes socials, molta gent s'ha solidaritzat amb Díaz.

En paral·lel, els serveis jurídics d'Aliança Catalana estan treballant en la redacció d'una demanda per "atemptar contra la intimitat i dret a l'honor d'una menor que no ocupa cap càrrec públic", segons ha explicat la mateixa Orriols. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!