El cas dels cartells contra els germans Maragall, que provenien des de dins d'ERC, ha sacsejat la política catalana, que està pendent d'una possible investidura d'un nou president de la Generalitat o si, per contra, anirem a repetició electoral a l'octubre. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha hagut d'enfrontar-se a diferents preguntes dels periodistes aquest dimarts sobre la qüestió i ha desvinculat l'executiu de Pere Aragonès d'aquests cartells, que van aparèixer a Barcelona en la precampanya de les eleccions municipals i on sortien els germans Maragall, Pasqual i Ernest, sota el lema "fora l'Alzheimer de Barcelona". "No es comparteixen aquestes pràctiques, es rebutgen i se'n renega", ha deixat clar Plaja, que les ha descrit com a "vergonyoses, i reprovables", ha deixat clar Plaja, tot i que ha advertit que aquest és un tema del partit i que s'ha de resoldre en el marc d'Esquerra.

Amb tot, un dels noms que apareix en les informacions del diari Ara és el de Sergi Sabrià, que des del gener forma part de l'executiu com a Viceconseller d'Estratègia i Comunicació. Segons el diari, Sabrià, i també l'exsecretari de comunicació dels republicans, Marc Colomer, van saber, poc després que apareguessin els cartells, que era una iniciativa que provenia de la mateixa formació. Concretament d'un militant de l'Anoia que va contactar amb tres nois més perquè pengessin els cartells. També que Sabrià i aquest militant en qüestió es comunicaven a través d'una aplicació encriptada amb noms en clau. Des de partit i també el mateix Maragall han apuntat vers l'exdirector de comunicació del partit, Tolo Moya, que ara està contractat a través de la Diputació de Barcelona. Preguntada per aquestes informacions, que impliquen presumptament un membre del Govern del qual és portaveu, Plaja ha assegurat que "no hi ha cap relació entre el Govern i els fets que s'han donat a conèixer", deixant en mans del partit esclarir els fets i "castigar les persones responsables".

No s'ha tractat en la reunió del Govern

Segons Plaja, en la reunió de Govern d'aquest dimarts no s'ha tractat la polèmica al voltant de l'atac de falsa bandera com un intent dut a terme d'esquena del mateix Margall, per intentar col·locar el nom del candidat de l'alcaldia de Barcelona en un moment en què la seva posició a les enquestes era molt desfavorable. Plaja, com ja va fer ahir la portaveu d'Esquerra Republicana, ha volgut mostrar el suport a totes les famílies que pateixen l'Alzheimer, com és el cas dels Maragall i ha lamentat que aquesta mena d'accions no només "ajuden poc a la classe política", sinó que la "degraden". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!