El primer ministre de Romania, Marcel Ciolacu, ha anunciat que els seus ciutadans que resideixin a l'estat espanyol podran obtenir la doble nacionalitat abans que finalitzi aquest any, després d'haver-se reunit aquest dissabte a Bucarest amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Hem harmonitzat les negociacions sobre aquesta qüestió", ha indicat el socialdemòcrata Ciolacu a través d'un missatge a Facebook. Més de 600.000 persones podrien beneficiar-se d'aquesta mesura, ja que segons de l'Institut Nacional d'Estadística, el 2022 vivien a Espanya 627.478 romanesos, que, fins ara, si volien obtenir la nacionalitat espanyola, havien de renunciar a la seva d'origen. Segons ha informat l'agència de notícies Agerpres, Ciolacu també ha anunciat que a finals d'aquest 2024 els romanesos ja no necessitaran visats per a viatjar als Estats Units i ha confiat que aviat es faci realitat l'entrada del país a l'espai Schengen. En aquest sentit, ha situat la seva confiança en Sánchez com a "veu forta" de la família socialista en l'espai comunitari, per fer-ho possible.

Sánchez i Ciolacu aposten per una Europa "verda i social"

Sánchez i Ciolacu han coincidit que Espanya i Romania "són dos dels estats membres que més creixen i progressen en aquest moment", i han subratllat que "als dos països els uneixen el compromís amb el benestar dels treballadors, la defensa d'Ucraïna i una reindustrialització de la UE que beneficiï tothom". Així, ambdós han coincidit en la necessitat d'apostar en la pròxima legislatura europea per la transició ecològica i la consolidació del pilar social. "Junts farem més perquè Europa sigui més segura i perquè els nostres ciutadans se sentin protegits", ha subratllat Ciolacu.

Sánchez ha volgut destacar el compromís de l'Estat amb la defensa del flanc oriental de l'OTAN, com demostra el desplegament de tropes espanyoles a Romania arran de la guerra a Ucraïna, i, d'altra banda, ha assenyalat "l'interès creixent que existeix entre les empreses espanyoles per l'economia romanesa en sectors com les energies renovables, les infraestructures, l'habitatge i la construcció".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!