La república imaginària de Tabàrnia ja té president. I no hi ha hagut cap gran sorpresa: l’escollit ha estat Albert Boadella. El nomenament ha estat anunciat aquest dimarts, en un acte de presentació al Col·legi de Periodistes, a Barcelona. Una ciutat, la capital de Catalunya, que amb els números del 21-D a la mà, no formaria part d'aquesta entitat territorial: les candidatures independentistes van imposar-se en vots al bloc del 155. Han promès ser el "malson" del sobiranisme.

Boadella, que ha intervingut en un vídeo gravat prèviament, s’ha presentat com a “president a l’exili” amb les banderes tabarniana, espanyola i europea al darrere. Ha acusat els dirigents independentistes de "trinxar famílies, amistats i negocis” i haver portat "a la ruïna més absoluta". Ha felicitat els impulsors de Tabàrnia per haver iniciat un “renaixement del sentit comú” i haver dit “prou a tants capullos disfressats de segadors”. Segons el president no escollit a les urnes, “Tabàrnia es vol riure de tot i de tothom sense ser perseguida com a traïdora” i “fer bons negocis sense pagaments sota mà institucionals”.

“Soc un pallasso, però al seu costat soc un modest aprenent”, ha afirmat el dramaturg. “Han fet del Parlament l’autèntic Teatre Nacional de Catalunya”, ha afegit. “Però ha arribat el moment de dir que les seves bufonades als nostres carrers s’han acabat. Si continuen insistint en aquest procés destructiu, la nostra actitud serà molt catalana”, ha conclòs. I ha fet la botifarra.

Si Boadella ha estat el president, el periodista i tertulià unionista Joan López Alegre ha actuat de padrí de la plataforma, que ha volgut començar deixant clar que Tabàrnia “no està subvencionada per ningú ni promoguda per cap poder”. A parer seu, aquesta realitat imaginària demostra que “la idea promoguda d’un sol poble està molt lluny”. Ha descrit els partits i entitats que hi han donat suport com a “herois que ens han ajudat a prendre consciència que calia plantar cara”.

“Sense ells, Catalunya seria una societat molt més uniformada, callada i obedient”, ha dit López Alegre. Malgrat que ha acusat els independentistes d’inventar-se greuges de l’Estat espanyol, el també exdiputat del PP ha dit que Tabàrnia ha estat “maltractada” per la Generalitat. “Tenim un memorial de greuges per fer un 30 minuts o un programa especial”, ha dit.

Entre aquests greuges, ha fet referència a la llei electoral. “Mentre a Barcelona calen 38.000 vots per tenir diputats, a Girona en calen 23.000 i a Lleida 16.000”, ha assenyalat Joan López Alegre, que ha afegit: “Un tabarnià val políticament la meitat que un lleidatà”. També ha parlat de dèficit fiscal. I ha promès arribar fins on faci falta: “Tabàrnia és la garantia que hi haurà resposta. Arribarà tan lluny com els independentistes vulguin arribar. Serà el seu malson”.

Manifestació

Els portaveus de la Plataforma per Tabàrnia han anunciat que convocaran una gran manifestació, emmirallant-se en les de Societat Civil Catalana la passada tardor, malgrat que no han donat més detalls, ni sobre el lloc ni sobre la data. Ho anunciaran “aviat”, ha dit Jaume Vives. “Ens veurem obligats a arribar tan lluny com vulgui arribar l’independentisme”, ha assegurat el coportaveu. “Nosaltres mai no deixarem de ser catalans, i no permetrem que ens obliguin a marxar d’Espanya, que és casa nostra”.

En aquest sentit, Joan López Alegre ha avançat que si l’independentisme torna a declarar unilateralment la independència, iniciaren els tràmits per a constituir de forma legal una nova comunitat autònoma espanyola, malgrat que és un escenari al qual no volen arribar. També ha dit que la plataforma no vol fer com les entitats sobiranistes, “dient als partits el que han de fer”.

“Estem cansats de ser catalans de segona. Estem aquí per dignitat davant d’un atac furibund del nacionalisme”, ha defensat Vives. Un altre dels portaveus, Miguel Martínez, ha dit que el castellà està perseguit a Catalunya i que Tabàrnia “ha passat de ser una utopia a ser una de les grans amenaces de l’independentisme”.