La família reial espanyola sempre s'ha preocupat molt per no mostrar en excés ni la princesa Elionor ni la seva germana, la infanta Sofia. Totes dues han estudiat fora, fet que ha provocat que no s'hagin vist moltes imatges de la futura monarca. Ara bé, fa cosa d'un any, Elionor va començar la seva carrera militar (el que representa que li pertoca com a preparació per heretar la corona) i cada vegada la veiem més a ella vestida de cadet i els actes pomposos que presideix amb la resta de la seva família. Actes com el d'aquest dimecres, quan la princesa va rebre de mans de Felip VI el nomenament com a dama alferes cadet (un rang militar) amb el qual tanca la seva primera etapa de formació castrense, a l'Acadèmia General Militar de Saragossa. Ah, també li han concedit la Gran Creu del Mèrit Militar amb distintiu blanc. La imatge d'Elionor i el seu pare, el Rei, protagonitza les portades de la premsa espanyola d'aquest dijous.

"Alferes Elionor", titula El Mundo que comparteix una imatge de pare i filla, amb el cap cot, i intercanviant unes paraules que, segons alguns mitjans, es tractava de Felip VI dient a Elionor que es posés bé la gorra.... Abraçada a El País, per celebrar la graduació militar del primer de tres anys de formació; la cerimònia era el comiat de la princesa d'Astúries de Saragossa després del primer any de formació militar, que prosseguirà a l'Acadèmia de l'Armada de Marín (Pontevedra) a partir de finals d'agost. La Razón, per descomptat, va un pas més enllà i lloa, encara més, la família reial: "Trobarem a faltar la dama cadet Borbón Ortiz. Heu deixat empremta". Aquestes paraules les va pronunciar, durant el seu discurs, el director de l'Acadèmia, el general Manuel Pérez López.

A part de molt militar i molta monarquia, les portades porten altres temes destacats com les eleccions que se celebren aquest dijous al Regne Unit, El País titula: "El Regne Unit decideix avui si obre un nou cicle amb els laboristes". La darrera enquesta d'intenció de vot elaborada per la firma YouGov i difosa la vigília de les eleccions generals al país, dona al Partit Laborista una victòria històrica, amb més de 300 diputats de distància sobre els conservadors i un 39% dels vots. El model final de projecció per als comicis avançats al país apunta a una gran majoria de la formació liderada per Keir Starmer i a una dolorosa derrota dels conservadors de l'encara cap de l'executiu, Rishi Sunak.

I per acabar, més eleccions internacionals, però en aquest cas les dels Estats Units que estan previstes pel mes de novembre. Ara mateix, el tema més destacat al voltant d'aquests comicis no té res a veure amb cap política dels republicans, o promesa dels demòcrates, no, el tema estrella és si l'actual president dels EUA, Joe Biden, és massa gran per presentar-se a la reelecció. ​​​​​​Biden estaria sospesant abandonar la cursa a la presidència, segons avança el New York Times. El mitjà assegura que el mandatari ha reconegut en privat que té dubtes de si continuar a la Casa Blanca després del lamentable paper que va fer al cara a cara electoral contra el seu opositor, l'expresident i líder republicà Donald Trump. Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dijous:

El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!