Jordi Graupera ha sortit al pas del dard que li ha llançat l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau aquest matí quan ha criticat que la proposta de llista unitària de forces sobiranistes que proposa el filòsof se "centra en altres coses" i "no en Barcelona". Graupera ha estat taxatiu: "Ja li agradaria, a l’alcaldessa, que no parléssim de Barcelona". "Això és el que ella voldria i amb el que se sentiria còmode", ha dit. Graupera ha assegurat que la seva proposta ha vingut just "a fer el contrari", a "aprofitar la mobilització social que hi ha a l'espai sobiranista per parlar de Barcelona i somniar amb Barcelona".

En un acte al Col·legi de Periodistes, Graupera ha explicat que ahir va trucar a l'exconseller de cultura Ferran Mascarell, que fa uns dies es va mostrar partidari d'unes primàries obertes i va deixar la porta oberta a presentar-s'hi, per felicitar-lo. "Això és una magnífica notícia, és el que estàvem buscant, que gent amb rellevància de la política barcelonina, amb ganes, prestigi i capacitat intel·lectual" s'afegeixi al projecte. 

Els pròxims dies Graupera té previst reunir-se amb les forces polítiques sobiranistes a l’Ajuntament de Barcelona. "Totes han acceptat una trobada; falta tancar la data amb alguns d’ells", ha dit. En aquest sentit es reunirà amb la candidata del PDeCAT, Neus Munté; amb Carles Agustí, que va perdre les primàries contra Munté i que sempre ha estat favorable a la proposta de Graupera; amb el candidat d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch; amb la CUP Capgirem Barcelona, i amb Demòcrates. Així mateix es reunirà amb representants d’Òmnium Cultural i de l’ANC.

Esborrany de reglament de primàries

Graupera ha explicat que s’ha enllestit un primer esborrany de reglament de primàries i ha posat èmfasi en la paraula esborrany, perquè ha dit que estan "oberts a negociar amb els partits i la societat civil" aquest reglament. "Hi ha qüestions que hem decidit consultar", ha especificat. En aquest sentit ha posat un exemple: "Vam dir que s’hi podia presentar tothom, però què vol dir tothom? Has de tenir avals? No cal que en tinguis?”.