Aproximadament al voltant de les 12 del migdia diversos efectius de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana han interceptat dues barques de Greenpeace que es dirigien a l'Hotel W, on el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, participava en la reunió del Cercle d'Economia, segons han confirmat fonts policials a Europa Press. Altres activistes de l'organització han desplegat una pancarta que es podia veure des d'una de les sales on se celebraven.

A les barques viatjaven quatre i set persones, i com mostren les imatges que ha compartit Greenpeace a les seves xarxes socials portaven pancartes amb el text "Sánchez, us vigilem. Recuperació verda i justa".

TUIT greenpeace pancarta vela

Els activistes han desplegat tot un operatiu per "terra, mar i aire" per mostrar les seves pancartes en què adverteixen el president espanyol que fiscalitzaran les seves accions en matèria climàtica. Un estel ha elevat la pancarta aèria i un grup de membres de Greenpeace s'han parapetat davant de l'Hotel W desplegant una pancarta de 15x1,5 metres amb el mateix missatge. 

Poc després, la mateixa organització ha confirmat que la Guàrdia Urbana ha detingut dos dels seus activistes per desobediència i atemptat contra l'autoritat.


"Els fons no han de servir als interessos dels de sempre per fer el de sempre: les grans empreses de l'energia, l'aviació, el turisme o el sector agroalimentari no poden fer-se amb tots els fons, sinó que és necessari que s'adjudiquin a petites i mitjanes empreses i a projectes que busquin la construcció d'una societat més verda i justa", ha declarat el portaveu de Greenpeace Miguel Ángel Soto.

Greenpeace demanda també més participació efectiva per part de la societat civil en la presa de decisions, més transparència en la informació i posa especial atenció perquè "les polítiques socials no siguin la moneda de canvi de la recuperació econòmica i l'ocupació".

 

Imatge principal: Activistes de Greenpeace s'aproximen en barca a l'Hotel W per interrompre l'acte de Pedro Sánchez al Cercle d'Economia / Greenpeace