Aquesta campanya per les eleccions generals s'està convertint en la campanya de les lones. Els darrers a penjar-ne una a Madrid ha estat Greenpeace. Els activistes climàtics han despenjat una gran pancarta a la madrilenya Puerta de Alcalá amb la cara dels quatre candidats electorals coincidint amb l'onada de calor per exigir-los el compromís amb el canvi climàtic. "El canvi climàtic us la sua?", és el missatge que es pot llegir a la pancarta sota la imatge de Pedro Sánchez, Yolanda Díaz, Santiago Abascal i Alberto Núñez Feijóo amb aspecte acalorat.
🔴 Eleccions generals 2023, DIRECTE | Qui ha guanyat el debat cara a cara Sánchez - Feijóo?
🔴 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats
"En plena onada de calor i plena campanya electoral, pengem una gran pancarta a la Porta d'Alcalá", ha afirmat Greenpeace a les seves xarxes socials, on ha afegit: "El desafiament més gran del nostre temps exigeix el vostre màxim compromís abans del 23J"
"Territori inexplorat"
Les Nacions Unides (ONU) ha declarat la primera setmana de juliol com la més calorosa mai registrada. S'han batut tots els rècords i encara anirem a més. "El món acaba de tenir la setmana més calorosa registrada, segons dades preliminars", ha afirmat l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), que ha afegit: "Estem en un territori inexplorat i podem esperar que caiguin més registres a mesura que El Niño es desenvolupi encara més i aquests impactes s'estendran fins al 2024".
Tot plegat té un impacte massiu no només sobre la humanitat, sinó sobre tota mena d'ecosistemes i espècies. Quins? L'escenari és tan extrem que costa acotar encara. "No és només la temperatura superficial, sinó que tot l'oceà s'està escalfant i absorbint energia que romandrà allà durant centenars d'anys", ha apuntat Christopher Hewitt, director de serveis climàtics de l'OMM.
Els científics alerten de la gravetat de les temperatures assolides aquesta primera setmana, però sobretot adverteixen que tot plegat només anirà a pitjor. Aquest any tindrà lloc el fenomen climatològic de calor extrema anomenat El Niño. El record històric d'aquest juliol faria pensat que ja ha començat, però res més lluny de la realitat, ni tan sols ha començat.