Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil es van personar ahir en la seu de Consell Superior d'Esports (CSD) i a l'Ajuntament de Madrid per requerir documentació en el marc de la investigació a Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per presumpte tràfic d'influències.  Segons confirmen fonts de la recerca a Europa Press, per ordre del jutge encarregat de la causa, Juan Carlos Peinado, els agents van sol·licitar informació sobre expedients relacionats amb l'empresari Juan Carlos Barrabés, company de feina de Gómez al màster que aquesta dirigia i l'empresa del qual hauria estat beneficiària de contractes amb l'empresa pública Red.es. El jutge investiga si la dona del president espanyol va poder tenir cap influència en aquesta adjudicació de contractes, cosa que la Guàrdia Civil descarta en l'informe policial presentat al jutjat.

Les diligències sorgeixen arran de la denúncia del pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias contra Begoña Gómez per presumptes delictes de tràfic d'influències en benefici d'Air Europa, empresa que va ser rescatada pel govern espanyol, i per les adjudicacions públiques que va rebre l'empresa de Barrabés. Una denúncia que ara investiga el Jutjat d'instrucció número 41 de Madrid. El jutge ja havia demanat a l'UCO que li remetés els contractes que van ser atorgats a l'empresari Juan Carlos Barrabés des de l'empresa pública Red.es, el Consell Superior d'Esports i l'Ajuntament de Madrid, segons consta en el sumari de la causa. En concret, es va sol·licitar als agents que recaptessin els expedients de contractació a l'entitat Innova Next SLU, propietat de Barrabés.

L'UCO descarta tràfic d'influències per part de Begoña Gómez

Amb tot, l'UCO ja va enviar un informe al jutge Juan Carlos Peinado en el qual no veia indicis del tràfic d'influències pel qual s'investiga Gómez: descartava la vinculació de Gómez amb l'exconseller delegat de Globalia —matriu d'Air Europa— Javier Hidalgo, així com que afavorís el rescat de l'aerolínia Air Europa per part de l'Estat. També descarta que la seva intervenció decantés adjudicacions a empreses de l'empresari Juan Carlos Barrabés. En l'informe, que s'inclou en el sumari de la causa, els agents del Grup de Delinqüència Econòmica 3 indiquen que l'únic element que vincularia objectivament Begoña Gómez amb Globalia és el fet que va coincidir amb Hidalgo en dos esdeveniments que van tenir lloc el gener de 2020 en els quals participava la societat Wakalua —filial de Globalia—.

D'altra banda, després d'analitzar els contractes públics adjudicats a societats vinculades a l'empresari Juan Carlos Barrabés, el cos policial conclou que en els tres expedients de la societat Innova Next amb Red.es, que estan en el focus de la recerca del jutjat, l'empresa de Barrabés va obtenir "la millor puntuació" en criteris dependents de judici de valor, el pes del qual en el concurs era del 40%. En l'apartat de criteris econòmics (60%) no va ser, no obstant això, la primera.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!