El raper Pablo Hasél continua convençut que cap canvi el farà canviar d'opinió sobre l'actual govern espanyol i els poders de l'Estat. En una entrevista a Aquí Cuní a Ser Catalunya ha afirmat que si ara el govern Sánchez posa sobre la taula una llei que no permeti empresonar persones com ell, ho fan perquè "estan nerviosos". I recorda que ja s'han organitzat més de 60 mobilitzacions i diferents artistes, com Joan Manel Serrat o Javier Bardem han signat un manifest contra el seu empresonament.

De fet, Hasél preveu que la policia el vingui a detenir aquest divendres per una sentència que confirma la seva presó per escriure una lletra contra el rei emèrit Joan Carles I que es considera un delicte d'odi. En la prèvia veu que "han de fer declaracions de cara a la galeria, són promeses falses i buides". I situa antecedents que reafirmen la seva premissa: "El mateix va passar amb la llei mordassa, van dir que la derogarien i l'actual PSOE i Podemos ha acabat ampliant-lo en l'àmbit digital".

L'esperança de la pressió social

Un gir de guió final que evités que Hasél acabés a la presó pot produir-se però, de produir-se, creu que tan sols vindria motivat per una raó: "Si ho acaben tombant serà per la pressió de la solidaritat i no per aquest govern que en tot cas, encara no s'ha manifestat ni ha explicat què farà per evitar el meu empresonament". El raper lleidetà també ha explicat que el govern de Pedro Sánchez va informar a la seva defensa que volien modificar la llei però "d'això ja fa un any".

Sigui com sigui, els terminis arriben al seu límit i, a quatre dies per fer-se efectiu, sembla inevitable la seva detenció. Hasél també és molt crític amb Podemos perquè no prediquen amb l'exemple que defensen: "No considero com Pablo Iglesias que Espanya no és una democràcia plena, sinó que no és una democràcia directament. La llibertat d'expressió o manifestació, ells des del poder, l'han vulnerat en diverses ocasions".

No creu que pugui evitar la presó

També lamenta que certes mobilitzacions a favor de la eva llibertat hagin estat coaccionades per les forces policials.

L'última a Madrid on la policia es va dedicar a "anar a les sortides del metro per intimidar, van haver-hi identificacions, van tancar els accessos i tot plegat en una estratègia per encobrir un suposat estat democràtic". Hasél ho té clar: "Crec que acabaré empresonat, porto anys mentalitzant-me però fins que no vius aquest moment, no acabes de ser conscient".