L'associació ultra Hazte Oír ha presentat un escrit de manifestacions a la Sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per ampliar la querella que va presentar contra el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, per la marxa de Catalunya de Carles Puigdemont el passat 8 d'agost després de la seva aparició a Arc de Triomf. En l'escrit, al qual ha tingut accés ElNacional.cat, l'associació ha decidit ampliar la denúncia després de tenir accés a l'informe signat per l'excomissari cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent. 

Hazte Oír apunta que l'informe de la policia catalana enviat al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, confirma que els Mossos "ja valoraven l'existència d'una operació dirigida a facilitar el retorn del fugitiu Puigdemont, una operació que comptaria amb l'ajuda i complicitat de personal del Parlament de Catalunya i amb l'autorització del mateix president del Parlament".

Crítiques al dispositiu dels Mossos

Els Mossos van assenyalar a l'informe, que Rull va evitar que els Mossos d'Esquadra entressin a l'interior del Palau de la Generalitat per inspeccionar-lo, amb la sospita que es podrien haver fet accions per introduir el president de manera amagada a l'interior de la cambra catalana. Des d'Hazte Oír sostenen que l'informe també fa referència a les imatges que es van gravar amb els drons policials a Arc de Triomf i de les quals es desprèn que Puigdemont va fer el recorregut fins a l'escenari "caminant, però envoltat en tot moment d'una multitud de persones que impedeixen que es pugui dur a terme una maniobra d'aproximació per part dels efectius de la Comissaria General d'Informació desplegats a la zona".

 

L'associació ultra apunta que uns dels membres de Junts que acompanyava Puigdemont en el camí cap al Parlament era Rull, que "mentre escortava al fugitiu el portava del braç, tot això amb un clar objectiu: confeccionar una imatge d'autoritat enfront dels agents amb un evident efecte dissuasiu, a més de dificultar una possible detenció, puix que les forces de seguretat haurien de procedir, prèviament a separar-los". Així doncs, Hazte Oír acusa Rull de fer ús de la seva autoritat i càrrec per a distreure als Mossos d'Esquadra, "aparentant que Puigdemont anava amb ell", fent pensar als mitjans de comunicació i als agents que seguia al seu costat mentre aquest escapava.

A més, fa referència a un element que no figura a l'informe dels Mossos, i assenyala que des del Parlament es va informar que Puigdemont no havia sol·licitat el vot telemàtic "suggerint així que assistiria a la sessió parlamentària". En aquest sentit, Hazte Oír interpreta que l'autorització d'aquesta informació per part de Rull, "va ser un nou element de distracció". Fonts d'Hazte Oír han detallat que després de l'ampliació de la querella, resten a l'espera que el fiscal es pronunciï sobre aquesta qüestió i saber si el tribunal l'admet a tràmit. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!