Hazte Oír redobla els esforços per perseguir el president Carles Puigdemont. El sindicat ultra ha anunciat que denunciarà els que considera que són els responsables que el líder de Junts hagi aconseguit esquivar l’ordre de detenció que el jutge Pablo Llarena ha mantingut vigent malgrat l’entrada en vigor de la llei d’amnistia. Puigdemont s’ha esfumat davant de 300 agents dels Mossos amb un misteriós cotxe blanc. En un primer tuit, Hazte Oír ha avançat que anirà contra el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i contra el “cap dels Mossos”. La denúncia serà per “omissió del deure de perseguir delictes”, tot i que l’equip legal no descarta activar altres mesures. Fonts d’Hazte Oír indiquen a ElNacional.cat que la denúncia també es farà extensiva al conseller de l’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, al cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, i al director general de la Policia, Pere Ferrer.

🔴 Puigdemont avui, DIRECTE | Operació Gàbia per la seva detenció i la investidura d’Illa, última hora

 


En una altra piulada, Hazte Oír lamenta que l’operació Gàbia, activada pels Mossos d’Esquadra per detenir Puigdemont, “arriba tard i malament per als espanyols” i critica que Puigdemont “hauria d’haver estat detingut al moment que trepitgés territori espanyol”. “Tenint-lo a un escenari, a la vista de tots, no ha estat detingut, els espanyols mereixen més respecte”, esgrimeixen. Després que Puigdemont hagi aparegut aquest matí a Barcelona, ha pronunciat un breu discurs en la trobada institucional que havia organitzat l’independentisme i hagi desaparegut d’entre la multitud, la policia catalana ha reforçat els controls en diverses vies de sortida de la capital per intentar localitzar-lo i detenir-lo. El cos ha posat en marxa aquest dispositiu especial i, ara per ara, busca dues matrícules de dos vehicles, un d’ells un cotxe de color blanc, amb els quals podria haver marxat des del passeig de Lluís Companys. A més, els Mossos han detingut un agent del cos acusat d’ajudar Puigdemont a sortir de la zona.

Puigdemont apareix a Barcelona després de gairebé set anys d’exili: “Encara som aquí”

Tot plegat ha arribat després de l’aparició de Puigdemont a l’Arc de Triomf. El president, envoltat per la cúpula de Junts que l’esperava al carrer Trafalgar per blindar-lo, ha aconseguit arribar a l’escenari preparat per la seva rebuda institucional, organitzada pel conjunt de l’independentisme. “Avui he vingut aquí per recordar-los que encara som aquí, perquè no tenim dret a renunciar”, ha proclamat Puigdemont, que ha reaparegut dos minuts abans de les nou del matí. Ha assegurat que no hi ha dret a renunciar a l’autodeterminació, perquè és un dret que pertany als pobles i és col·lectiu: “Fer un referèndum ni és ni serà mai un delicte”, ha exclamat el president, que ha lamentat que molts defensin que, per “escarmentar”, val la pena “incomplir una llei aprovada pel seu parlament”. “No sé quan ens tornarem a veure. Passi el que passi, quan ens tornem a veure, que puguem acabar amb el crit amb què jo he acabat el meu discurs: 'Visca Catalunya lliure!'”, ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!