Ciutadans no para de perdre militants; des del mes d'abril del 2019, la formació unionista ha perdut la meitat de la militància. Dels gairebé 34.000 afiliats que tenia el partit quan es va presentar a les primeres eleccions generals de l'any passat, només n'hi queden 16.500. El digital Vozpópuli apunta que la tendència és a la baixa i que fonts de la direcció de Ciutadans admeten la preocupació.

El citat mitjà explica que durant la darrera setmana hi ha hagut desenes de baixes i que aquest fet es deu al sí del partit liderat per Inés Arrimadas a la pròrroga de l'estat d'alarma i a l'acord amb el govern espanyol per tramitar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

"Hi ha una quantitat molt gran de baixes diàries i molta gent ha deixat de pagar les quotes", expliquen fonts d'aquest partit. Entre les darreres baixes conegudes hi ha Patricia Reyes, Xavier Pericay —un dels fundadors del partit— i algunes figures del sector crític de la formació com Orlena de Miguel o Saúl Ramírez.

Mil afiliats menys cada mes

Ciutadans està perdent una mitjana de mil afiliats cada mes. Dels 22.700 que hi havia aquest estiu s'ha passat nominalment a menys de 20.000. D'aquests, només 16.500 militants estan al corrent de pagament. Quan un militant de Ciutadans deixa de pagar la quota, el donen de baixa automàticament al cap de sis mesos.

La situació als pobles

Vozpópuli destaca que diversos pobles espanyols s'estan quedant sense militants de base de Ciutadans i que "només queden afiliats amb càrrecs, els treballadors dels diferents governs i institucions, amb els seus familiars i alguns amics propers".

Actualment, Ciutadans està present en 400 ajuntaments tot i que només ocupa cinc alcaldies importants: Granada, Palència, Melilla, Ciudad Real i Albacete.