La candidatura de Foc Nou a la presidència d'ERC s'erigeix en "diferent de les dues oficialistes" per dirigir el partit a partir del congrés del 30 de novembre. Així ho ha assegurat la candidata, Helena Solà, que ha reivindicat la seva candidatura en subratllar que "cap membre de Foc Nou tenim cap responsabilitat, ni per acció ni per omissió, amb els lamentables fets de l'estructura B" que van avergonyir el partit, en referència al grup que presumptament es dedica a impulsar campanyes de comunicació controvertides. En una entrevista aquest dilluns a TV3 ha insistit que "som militants que no hem tingut cap responsabilitat, que ens hem assabentat d'aquests fets a través dels mitjans quan sabem que es tenia coneixement des de fa mesos o anys i que se'ns ha amagat a la militància". 

Opció independentista 

Helena Solà ha defensat que la seva candidatura és una opció "clarament independentista", que estava en contra del pacte d'investidura de Salvador Illa i apostava per anar a una repetició electoral. En aquest sentit, ha reflexionat que no "ens podem perdre en el mentrestant", ja que l'objectiu "ha de ser assolir la independència". En aquest sentit, ha lamentat que actualment s'està fent tot el contrari al que és necessari per aconseguir la independència "és gent que són independentistes que s'han quedat a casa i no han anat a votar perquè senten desafecció". Així doncs, ha instat a la necessitat de posar-se d'acord amb altres partits independentistes, societat civil i entitats "per recuperar la il·lusió que vam tenir el 2017". Sobre Foc Nou ha destacat que el que més li agrada és que cada membre "tenim les nostres feines i cap de nosaltres depenem del partit". 

Precisament, preguntada pel pacte amb el PSC ha assenyalat que "no tindria sentit" trencar l'acord perquè ERC "ja ha complert la seva part" investint Illa. "Com a mínim fem que compleixi", ha afegit. Pel que fa als possibles pactes amb el PSOE, ha dit que faran servir "totes les eines" al seu abast.

En relació amb el procés congressual, que es posa en marxa aquest dilluns, Solà ha afirmat que "gairebé" tenen els avals necessaris per a presentar-se, i ha descartat integrar-se en cap altra candidatura. També ha explicat que abans d'unir-se a 'Foc Nou', després dels mals resultats electorals, sortir la llum l'estructura B' i el suport a la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat, havia decidit donar-se de baixa del partit, i ha destacat que en la seva candidatura, tots els militants que la conformen tenen els seus treballs: "No depenem del partit, i potser això ens permet ser crítics". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!