L'Agència Tributària ha confirmat que el germà de Pedro Sánchez, David Sánchez, tributa a Portugal malgrat que treballa per a la Diputació de Badajoz, però ha descartat que això suposi cap delicte contra la Hisenda Pública. Així ho ha explicat en un informe remès al Jutjat d'Instrucció número 3 de Badajoz, que investiga el germà del president espanyol per presumpte delicte de malversació després que el sindicat ultra Manos Limpias el denunciés. Segons ha avançat El Debate, l'informe indica que el germà no ha residit al territori espanyol durant més de 183 dies el 2021, 2022 i 2023, de manera que es considera que no és resident fiscal a Espanya des de fa quatre anys. En aquest sentit, l'AEAT apunta que "la residència fiscal a Portugal, fixada a la normativa interna d'aquell país, no és incompatible amb la condició d'empleat públic de l'Administració espanyola".

L'informe explica que Portugal i Espanya tenen un conveni que preveu que "les remuneracions pagades per un estat contractant o una de les seves entitats locals a una persona física per raó de serveis prestats a aquest estat o entitat, només poden sotmetre's a imposició d'aquell estat, tot i que resideixi en l'altre estat". El pagament d'impostos, però, no es fa a través de l'IRPF, sinó de l'impost sobre la renda de no residents (IRNR). D'altra banda, l'Agència Tributària ha constatat que el músic no té una residència al territori espanyol des del juliol del 2020, i que l'únic immoble de la seva propietat, situat a Madrid, està llogat a tercers. Amb tota la informació obtinguda, l'organisme conclou que "no pot deduir-se l'existència de delictes contra la Hisenda Pública". 

El jutge rebutja el recurs de David Sánchez

El jutjat que investiga David Sánchez, ha desestimat la petició d'anul·lació de la investigació dels correus electrònics requisats per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la Diputació de Badajoz, on l'investigat, conegut també pel nom artístic David Azagra, treballa des de fa set anys com a director de l'Oficina d'Arts Escèniques. El seu advocat, Emilio Cortés, havia demanat l'anul·lació d'aquest procediment perquè va entendre que la intercepció dels correus, que la policia va fer en un escorcoll a la Diputació, lesionava el secret de les comunicacions. El jutge ha rebutjat aquesta petició i ha afirmat que la mesura és "absolutament idònia a les finalitats preteses" i ha considerat que "l'afectació al dret de l'entorn digital dels afectats és mínima, ja que únicament afecta les comunicacions fetes a conseqüència de l'exercici de la seva funció laboral i pel que fa a un procediment concret".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!