El candidat de Convergència, Francesc Homs, ha assegurat avui que sent “vergonya” que PP i PSOE alertin ara dels perills dels referèndums després del que ha passat al Regne Unit. “La democràcia, donar la veu al poble, mai no és una mala solució”, ha retret referint-se tant a la reacció del socialista Pedro Sánchez com a la resposta del PP.

“Em produeix vergonya que un demòcrata com Pedro Sánchez digui que això de fer referèndums és una mala solució”, ha declarat Homs des del monestir de Santa Cecília, a tocar de Montserrat, on ha fet extensiva la seva crítica també al PP.

Homs s’ha queixat que la reacció espanyola sigui la de sempre, que ha descrit com la de “negar la realitat”. “Això és l’estil Rajoy i Sánchez, l’estil de l’estruç: davant d’un problema, cap enterrat sota terra”, ha assegurat.

Osmosi

La situació que ha provocat el Brèxit britànic i el rebrot que ha generat de la consulta independentista a Escòcia pot provocar, a parer del candidat convergent, que poden convertir-se en “exemple de com es resolen les coses en una democràcia consolidada”.

“Sense supeditar el nostre camí a allò que facin a Escòcia, és obvi que el que vagi passant sí que té efectes d’osmosi, d’una certa referenciació”, ha explicat.

Homs ha començat avui la darrera jornada de campanya pujant a Montserrat en bicicleta des de Taradell (Osona).