El candidat del PSC per les eleccions del 21 de desembre, Miquel Iceta, ha demanat que "tots els candidats" puguin fer campanya i que els que estan a la presó com Oriol Junqueras puguin ser alliberats fins al judici.

En un acte de presentació de la llista electoral a Tarragona, ha defensat que qualsevol candidat pugui "fer campanya sense cap tipus d'obstacle", ja que hi ha diversos membres de les llistes d'ERC i JuntsxCat que estan empresonats, com alguns consellers i el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

Ha advertit que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és un cas diferent, ja que creu que ha anat a Bèlgica "per esquivar l'acció de la justícia". En la mateixa línia, Iceta ha dit esperar que el Tribunal Suprem concentri tota la causa de la declaració d'independència.

A més, ha qualificat de mentida les paraules de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que va assegurar que el govern espanyol va amenaçar el govern de la Generalitat intervinguda amb "violència extrema i morts al carrer" si, després del referèndum de l'1 d'octubre, no es posava fi al procés independentista.

Moderació i seny

Iceta ha reivindicat que el PSC aposta per "canviar el rumb de forma radical perquè triomfi la moderació i el seny, i per utilitzar el potencial del país a favor del progrés econòmic i benestar social".

Ha qualificat la última legislatura catalana com la pitjor des del 1980, ja que creu que ha deixat "un país dividit, una economia afeblida i una imatge danyada".