El PSC viu avui la jornada de primàries que servirà per decidir qui encapçalarà el partit els propers anys. Els prop de 18.000 militants del partit i de les joventuts podran escollir entre l’actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Precisament els dos candidats han exhibit una nova mostra d’unitat aquest matí en participar conjuntament a l’ofrena floral del partit a Lluís Companys.

Després de l'ofrena, Iceta ha estat el primer a exercir el vot, poc abans de les 11, al local del PSC de Sant Martí, a Barcelona. El candidat a la reelecció ha demanat “unitat” i un “lideratge sòlid”, i ha recordat que tant Parlon com ell mantindran el vot negatiu a Rajoy. Iceta ha dit que espera que de les primàries surti "un PSC fort i unit, amb un lideratge sòlid pels temps difícils que ens ha tocat viure". Per a Iceta, la posició en la investidura serà el "repte més immediat" que haurà d'afrontar el primer secretari del PSC, però ha afegit que també caldrà afrontar altres reptes com els plantejats pel "referèndum unilateral", la situació de la política catalana "en un carreró sense sortida" i la crisi del PSOE.

D'altra banda, Núria Parlon ha votat poc més tard al local de l'agrupació del PSC de Santa Coloma de Gramenet. L’actual alcaldessa de la ciutat ha afirmat que vol "reconnectar el partit amb la ciutadania" i també ha reiterat el no del PSC a Rajoy. Parlon, a més, creu que si finalment el PSOE opta per l'abstenció caldrà revisar el protocol de relacions amb el PSC. "Volem ajudar que es mantinguin en el no, la gestora no ha estat escollida per les bases i ha de pensar-se bé de quina manera justifica el canvi de posició", ha dit. La candidata ha assegurat que el partit "no serà mai com abans" d'aquest procés electoral i ha afirmat que serà "més fort" per afrontar els reptes que ella veu, com un "gir a l'esquerra".

A hores d'ara, les votacions continuen arreu del país, i els resultats se sabran aquest vespre. Els dos candidats han coincidit a fer una crida a la participació.