Hi torna. L'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias ha tornat a demanar les dimissions tant de la ministra de Defensa, Margarita Robles, com del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, pel CatalanGate. Qui fou líder de Podem ha recordat aquest dilluns en una tertulia de Rac1 que "només hi ha dues opcions" per als dos ministres socialistes: "Una depuració immediata (de responsabilitats) i, si no són capaços d'assegurar aquesta depuració de l'estat profund, deixar el seu càrrec". "Simplement, per una qüestió d'honor", ha conclòs Iglesias, que des que va esclatar l'escàndol de l'espionatge amb Pegasus ha estat molt actiu amb el tema. Per exemple, va entrevistar en el seu podcast La Base alguns dels líders polítics espiats: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Arnaldo Otegi.

L'exvicepresident del govern espanyol sap de què parla, ja que tant ell com el seu partit també han estat víctimes de la guerra bruta de l'Estat. Així doncs, Iglesias ha dit que "no és descartable que Robles i Marlaska no sabessin que hi havia subordinats seus espiant". "Però en aquest cas, si aquests fossin elements de l'Estat actuant sense mandat judicial i sense el coneixement dels seus caps, que són una ministra i un ministre, llavors ja només hi ha dues opcions per a aquests dos ministeris", ha assenyalat.

Quines són aquestes dues opcions? La primera és "una depuració immediata": "Aquesta gent no pot vestir l'uniforme, no pot seguir dins l'Estat i ha de ser rellevada immediatament, sense perjudici de les conseqüències judicials que pugui tenir després la investigació que es porti a terme per autoritats judicials europees o de l'Estat". I la segona és la de les dimissions: "Si no són capaços d'assegurar aquesta depuració de l'estat profund, no els hi queda més remei que deixar el seu càrrec".

Pablo Iglesias piula sobre el CatalanGate / @PabloIglesias

Arran d'aquestes declaracions, l'exlíder de Podem ha piulat que "és inversemblant que s'hagi espiat a 60 persones amb autorització judicial". "També ho és que no hagin estat efectius de l'Estat", ha afegit. Així doncs, "Robles i Marlaska han d'aclarir si ho sabien o no i assumir les conseqüències si els seus subordinats van actuar contra la llei". De moment, no s'ha investigat res. El govern espanyol s'ha limitat a prometre un "control intern" del CNI, acompanyat de la suposada constitució de la comissió de secrets oficials al Congrés dels Diputats.