La consellera d'Igualtat i Feminisme, Eva Menor, ha anunciat aquest divendres la creació d'un servei d'atenció a víctimes de ciberviolència masclistes. Aquest servei es posarà en marxa a principis del 2025. En la primera compareixença en la comissió d'Igualtat i Feminisme al Parlament, Menor ha detallat que es tractarà d'un “servei propi d'atenció directa” en el qual s'oferirà a les víctimes suport legal i psicològic i que també en formaran part enginyers. A més, ha apuntat la seva voluntat per “revisar, impulsar, actualitzar i desenvolupar” el pla nacional contra la violència masclista. L'objectiu de la Conselleria amb aquest canvi és deixar clara la “voluntat” de tots els actors per establir un “marc permanent que abordi totes les formes de violència”. 

Menor ha aprofitat la seva primera compareixença per marcar alguns dels objectius que es planteja la seva conselleria. Per una banda, ha manifestat la voluntat d'impulsar un pacte nacional contra els discursos d'odi i un pla integral contra els extremismes que estableixi “sistemes d'alerta” davant possibles radicalitzacions i poder “anticipar qualsevol forma d'injustícia”. També ha apostat per “reforçar el desplegament” de la llei d'igualtat de tracte i no-discriminació i ha dit que vol impulsar un pacte nacional contra els discursos d'odi. “Pot servir per respectar les institucions, la democràcia i el dret i dignitat de totes les persones”, ha apuntat. 

Per altra banda, Menor ha assegurat que actuaran en “clau abolicionista” contra la violència sexual i reproductiva, en les quals ha inclòs la gestació subrogada, la mutilació genital femenina i l'explotació sexual.

La vellesa LGTBI

La nova consellera d'Igualtat ha afirmat que el seu Departament pretén “impulsar i promocionar” la diversitat sexual, afectiva i de gènere, així com “protegir i ampliar” els drets LGTBI i lluitar contra l'homofòbia, bifòbia i transfòbia. Concretament, Menor ha marcat com a objectiu modificar la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. “La societat ha seguit avançant i l'hem d'actualitzar”, ha assegurat.

A més, la consellera Menor ha volgut posar el focus sobre la vellesa del col·lectiu LGTBI. La socialista ha afirmat que desenvoluparan un pla específic per a la gent gran del col·lectiu, perquè puguin “viure amb plenitud la seva orientació sexual”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!