El secretari general del PSC, Salvador lla, ha acusat Junts d'anar darrere d'una repetició electoral per millorar els resultats de la formació a les urnes. "Volen jugar el partit fins que el guanyin", ha alertat el dirigent aquest dissabte en l'acte de clausura del 8è Congrés del PSC-Barcelonès Nord, celebrat a Santa Coloma de Gramenet. El socialista ha criticat que la "dreta catalana" vulgui repetir els comicis "perquè no els agrada" el resultat dels últims. "És com aquell que juga un partit de futbol, no li va bé, i diu que aquest partit no servia, que era de prova. Vostè què vol? Jugar el partit fins que el guanyi?", ha etzibat.

Illa afirma que el resultat de les urnes és "nítid" i "clar"

Durant el parlament, el líder dels socialistes a Catalunya ha insistit que el resultat del 12-M és "nítid" i "clar" i ha avisat que una repetició electoral seria "una falta de respecte als ciutadans, que ja han dit el que volen". A parer seu, el que els catalans han demanat a les urnes és un govern liderat pel PSC i amb ERC i els Comuns. "Un govern de progrés, amb totes les lletres", ha subratllat. 

El PSC "ha entès" els resultats: "Sols no ho podem fer"

Salvador Illa ha assegurat que el PSC "ha entès" el resultat de les urnes i ha explicat que és per aquest motiu que el partit busca un "suport ampli" amb les formacions polítiques d'esquerra. "Ens han dit que sols no ho podem fer i ens han donat un missatge que hem entès", ha reiterat el secretari general, que també ha avançat que estan tirant endavant les negociacions per lligar un govern progressista amb "humilitat" i "discreció". "Hi ha moments en què un ha de tenir certa autocontenció per permetre treball per tal que les coses surtin bé", ha assenyalat.

El líder socialista demana al poder judicial que apliqui l'amnistia

El líder del PSC ha aprofitat la compareixença per exigir al poder judicial que apliqui d'una vegada per totes la llei d'amnistia, una normativa que tot i que va entrar en vigor fa setmanes alguns jutges es resisteixen a complir. "Respectem els àmbits del poder judicial i executiu, però demanem al poder judicial que respecti el que ha decidit el poder legislatiu en l'àmbit de les seves competències", ha dit. En aquest sentit, el socialista ha recordat que la llei "no és un caprici que ha caigut del cel" i que és gràcies a ella que Catalunya i el conjunt d'Espanya podran passar pàgina. A més, ha fet memòria que la norma ha estat aprovada "per la majoria de representants del poble espanyol escollits el 23-J". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!