El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s'ha mostrat aquest diumenge amb "ganes" de governar Catalunya amb ERC i Comuns per, entre d'altres, resoldre el problema de l'habitatge. Segons recull l’ACN, durant la cloenda del XIV Congrés del PSC de Barcelona, Illa repetit l'acusació a Junts de buscar la repetició electoral: "No els agrada el resultat i volen repetir el partit fins que els vagi bé", ha opinat. Illa ha resumit que eliminar els pisos turístics i aprovar l'amnistia són exemples de "fer política". Amb la mirada posada a França, també ha fet una crida a aturar l'extrema dreta

Durant la seva intervenció a la cloenda del congrés dels socialistes de Barcelona, Illa ha insistit que la ciutadania va apostar, a les eleccions catalanes, per un govern d'esquerres: "Han dit clarament que volen un govern de PSC, ERC i Comuns", ha subratllat el líder socialista. Illa també afirmat que té "moltes ganes" d'estendre les polítiques per resoldre el problema de l'habitatge més enllà de Barcelona, i fer-ho per tota Catalunya. A més, Illa ha afegit que, a partir del resultat del 12 de maig, el PSC ha de "liderar" el Govern, però no sols, sinó amb republicans i comuns, a partir de "generositat i humilitat", i de buscar "punts en comú". El primer secretari socialista també ha criticat Junts, tot i que sense mencionar-los, per buscar la repetició electoral: "N'hi ha uns que no els agraden els resultats i volen repetir el partit fins que els vagi bé. Això no és del que va la democràcia", ha manifestat.

A més Illa ha demanat al poder judicial que "respecti l'espai del poder legislatiu" i que apliqui l'amnistia, que ha estat aprovada, ha remarcat, per una majoria absoluta al Congrés. "Dir al poder judicial: us respectem, teniu una funció molt important i respectem el vostre espai de decisió, però també que respecti l'espai del poder legislatiu", ha expressat, alhora que ha assegurat que la Llei d'Amnistia és clara i explícita en la voluntat de la mesura i les seves conseqüències, i per això ha exigit respectar una decisió presa per un dels principals poders de la democràcia, que és el legislatiu.

Collboni reivindica el Pla de Barris com antídot contra la ultradreta

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que també ha intervingut a l’acte, també ha parlat de les eleccions franceses, i ha reivindicat el Pla de Barris com a "antídot" contra la ultradreta i els populismes amb el clàssic lema "No passaran!". Collboni ha reivindicat les "polítiques transformadores" com la "millor vacuna" contra els extremismes, els populismes i l'extrema dreta. I ha destacat el seu Pla de Barris com el "millor antídot" contra la ultradreta. L'endemà de les manifestacions, també a Barcelona, contra la massificació del turisme, Collboni ha dit que eliminar els pisos turístics és "una forma de combatre" l'extremisme. A la clausura també hi ha participat la nova primera secretària del partit a Barcelona, Sara Jaurrieta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!