Breu però significativa salutació entre el president de la Generalitat, Salvador Illa, i el conseller a l'exili Lluís Puig a Brussel·les. La trobada entre tots dos polítics s'ha produït a la Delegació de la Generalitat a la capital belga, on el president ha encapçalat una recepció amb representants diplomàtics i comunitat catalana. Puig ha acudit a la delegació i, després de saludar Illa, se n'ha anat. De fet, només les càmeres de RTVE han captat el moment.

Aquesta trobada es produeix després de la polèmica atiada pel fet que Illa no hagi aprofitat el viatge a Brussel·les per celebrar una reunió amb Puigdemont, tal com ha fet amb la resta d'expresidents. El mateix president a l'exili es va encarregar de mostrar l'enuig davant aquest fet. Illa va insistir, però, que la trobada amb Puigdemont es produirà en el moment que consideri oportú.

El conseller Puig, segons fonts de la delegació, ha estat convidat a l'acte juntament amb la resta de membres de la comunitat catalana, entre els quals també s'havia enviat invitació al president Carles Puigdemont i al conseller Toni Comín.  

Tant Puigdemont com Lluís Puig van participar aquest dimecres en un acte sobre el litigi pels béns de Sixena al Casal Català de Brussel·les, a la mateixa hora en què Illa es trobava a escassos minuts de distància, a un acte a la Delegació de Baviera sobre Power Regions of Europe.

També Comín aquest matí era a la seu de l'Eurocambra a la mateixa hora que Illa. Mentre el president es reunia amb la nova presidenta del Comitè de Regions i amb el president de Canàries, Comín —que encara no ha pogut recollir la seva acta com a eurodiputat en espera que es resolguin de nou els dubtes plantejats pel fet que no hagi jurat la Constitució— ha estat entrevista per Catalunya Ràdio. Precisament, segons fonts del Govern, Illa es va interessar aquest dimecres per la situació de l’eurodiputat català durant la seva reunió amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola.

A la recepció a la Delegació de la Generalitat també hi havia els dos ambaixadors de la representació permanent d'Espanya davant les institucions europees, i l'ambaixador d'Espanya a Bèlgica. Illa, que ha intervingut en un escenari en què la bandera espanyola —abans absent a la delegació— ha quedat situada entre la catalana i l'europea, ha agraït als diplomàtics espanyols la seva col·laboració per facilitar la presència catalana a les institucions europees.

Durant la intervenció, Illa ha assegurat que Catalunya vol tenir veu a les institucions europees, "en cooperació, no en confrontació, amb les institucions espanyoles". "Aquest és el nostre missatge, tornar a ser part d'Europa. Ens plantegem una acció metòdica, sense massa batzegades", ha assegurat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!