El president de la Generalitat, Salvador Illa, entregarà aquest divendres una carta personalitzada a cada conseller, una 'mission letter', per detallar-los quins són els seus objectius i què espera d'ells, segons fonts de la Presidència. L'executiu català fa una trobada de dos dies al Monestir de Poblet (Conca de Barberà) per perfilar el Pla de Govern i concretar les prioritats de cada departament per a aquesta legislatura. Aquest divendres al matí, a les 11 hores, hi ha la primera sessió de treball amb intervencions del president Illa i del conseller de la Presidència, Albert Dalmau. A la tarda hi tornarà a haver una reunió del Govern amb intervencions de tots els membres del Consell Executiu.

Illa també té previst visitar l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià i signar el llibre d'Honor de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. A la tarda anirà al Monestir de Santa Maria de Poblet acompanyat de Rafael Barruè Broch, abat de Poblet. Precisament, el president de la Generalitat ha escollit el monestir pels seus valors i perquè s'hi guarda el fons de Tarradellas, un dels seus referents. Tal com va avançar dimarts l'executiu d'Illa, el Pla de Govern establirà tres línies d'actuació fixant algunes de les prioritats com ara l'assoliment del finançament singular, el "lideratge" de Catalunya en la transició verda o la lluita contra la violència masclista.

Compareixença al Parlament

El president de la Generalitat té previst comparèixer dijous que ve al Parlament per explicar la configuració del nou Govern. Illa donarà compte de l'estructura i prioritats del seu executiu després de nomenar els consellers i els principals alts càrrecs. La Mesa i la Junta de Portaveus té previst reunir-se dimarts que ve i formalment decidirà convocar un ple per a dijous 5 de setembre que inclourà, entre altres qüestions, la compareixença del president de la Generalitat, Salvador Illa. En aquest ple també es crearan, com marca el reglament, les comissions legislatives de la cambra catalana.

Tal com estableix l'article 23 de la llei 13/2008 de la Presidència de la Generalitat, el cap de l'executiu català ha de comparèixer al Parlament "per donar compte de l'estructura i la composició que adopta el Govern en constituir-se i també de les modificacions posteriors". Això és el que farà previsiblement dijous Illa després d'haver configurat en les últimes setmanes el seu executiu. Així doncs, tornarà dijous que ve al Parlament gairebé un mes després de ser investit president, el 8 d'agost, amb els vots d'ERC i comuns.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!