El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha enviat una carta a la militància socialista on s'ha compromès a governar "unint els 8 milions de catalanes i catalans" perquè "tots es tornin a sentir part de la mateixa Catalunya". A la carta, el president ha afirmat que ho farà "contribuint amb Catalunya a la construcció de l'Espanya plural i diversa que lidera Pedro Sánchez i a una Europa federal". El socialista ha assegurat que des del Govern s'arrencarà "la tercera gran transformació de Catalunya" i fixa els serveis públics "al capdavant de l'acció de govern per generar prosperitat i cohesionar socialment i territorialment el país". A la seva missiva, Illa ha fet èmfasi en algunes de les claus del nou Govern, com "abordar la transició ecològica per combatre el canvi climàtic de manera justa, assegurar un treball digne i de qualitat", així com "transformar l'educació i la sanitat per protegir uns serveis públics d'excel·lència". Finalment, ha assenyalat la necessitat de "protegir els que menys tenen o assegurar uns barris segurs".

 

Orgull per la confiança

Salvador Illa ha expressat el seu orgull per haver estat investit com a president "reprenent el fil roig dels presidents Pasqual Maragall i José Montilla, i dels primers governs d'esquerres de la història democràtica de Catalunya". Així mateix, també ha mostrat el seu record a històrics del PSC, com ara Joan Reventós, Marta Mata, Ernest Lluch o Carme Chacón.

A la missiva, Illa ha demanat a la militància "l'ajuda i implicació". En aquest sentit, ha advertit que a Catalunya s'obre una nova etapa "en la qual caldrà la màxima col·laboració de totes i tots". I ha afegit que "necessitarem també garantir la fortalesa i mobilització de la nostra formació política". Per concloure, ha assegurat que poden comptar amb el seu suport "hi posaré tot el meu coneixement, determinació i treball per servir amb honor l’encàrrec que els catalans i catalanes ens han donat amb la seva confiança". 

El primer acte d'Illa com a president

En un moment fortament complicat per als Mossos d'Esquadra després de la no detenció de Carles Puigdemont, el president de la Generalitat, Salvador Illa, ha decidit que el seu primer acte institucional sigui una visita a la seu central dels Mossos d'Esquadra, el Complex Egara de Sabadell. Illa visitarà el complex juntament amb la nova consellera d'Interior i Seguretat Pública, Núria Parlon. La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, va afirmar aquest dimarts que "la voluntat i el que es persegueix amb aquesta visita és demostrar, per part del president i de la consellera, el seu ple suport al cos i conèixer de primera mà les seves inquietuds i necessitats", ha argumentat.

Des dels sindicats de Mossos criticaven aquest dilluns que Puigdemont aconseguís '"desaparèixer", i veien "injustificable" l'operació Gàbia, una cosa "innecessària" en paraules del secretari general de SAP-FEPOL, Pere García. "Pot fallar el dispositiu, però no entenem la manca d'autocrítica i de revisió", compartia.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!