Salvador Illa manté la seva guerra dialèctica amb Isabel Díaz Ayuso i, desatenent els retrets de Carles Puigdemont, dispara contra la presidenta madrilenya. Ara a casa seva. Després de criticar que era “irresponsable” per plantar Pedro Sánchez i no acudir a la reunió a la Moncloa, el president de la Generalitat ha assistit aquest dimarts a un acte a l’Ateneo de Madrid i ha mantingut la seva ofensiva. Durant el seu discurs, ha repassat els principals reptes que afronta el Govern i ha tingut temps per dirigir dards enverinats contra Ayuso. “Cap president ni cap presidenta de comunitat autònoma representa més Espanya que els altres”, li ha etzibat. Ha subratllat que “en nom d’Espanya parla el president d’Espanya” i ha reivindicat que “d’Espanya, i representant una part d’Espanya, també parla Catalunya”, que ho fa “al mateix nivell i amb el mateix dret” que la resta de territoris. “Sembla també que alguns els en molesti, no ho puc entendre i hauran d’acostumar-se: mentre sigui president, participarem activament en la defensa del nostre model d’Espanya”, ha reblat.

 

“No puc entendre que es refusi parlar entre institucions. Em sembla una actitud irresponsable. En què beneficia els ciutadans negar-se a acudir a una reunió amb el president del govern d’Espanya?”, s’ha preguntat. “Som part d’Espanya i volem participar en la construcció d’Espanya. No deixarem cap cadira buida, defensarem en totes la nostra visió d’Espanya i participarem, efectivament, en la construcció d’una Espanya plural i d’horitzó federal”, ha esgrimit. Les seves banderes són les del “diàleg, debat de propostes i intercanvi d’idees” amb l’objectiu de distanciar-se de “l’eixordador soroll”, a “l’esbronc constant” i als “monòlegs sords que alguns volen imposar”.

Durant la seva intervenció, també ha fet una crida a “prestigiar i respectar” les institucions i a “tenir sempre present que són de tots”. “No són de ningú, ni d’una persona ni d’un partit polític, quan a un li correspon dirigir una institució governa i representa tota la societat amb independència del vot”, ha afegit. I ha reiterat la seva aposta per una actitud de “col·laboració” i no de confrontació: “Hi ha plantejaments polítics que pensen que la confrontació és el millor camí, estic convençudíssim que és el plantejament equivocat i que el camí correcte és el de la col·laboració entre institucions”, ha afegit.

Carles Puigdemont carrega contra Salvador Illa: “Que s’ocupi dels catalans”

Qui ha reprès les paraules de Salvador Illa ha estat Carles Puigdemont. El líder de Junts per Catalunya ha carregat contra el president de la Generalitat per “preocupar-se dels ciutadans de Madrid”: “Que deixi de preocupar-se pels ciutadans de Madrid i que s’ocupi dels catalans, que tenim moltes prioritats desateses precisament a causa de la dependència de Madrid,” ha llançat a través de Twitter. Puigdemont acusa Illa de ser “una altra vegada al servei del PSOE i de la política de Madrid” i li ha tornat a recriminar que l’hagi “exclòs” de la ronda amb tots els expresidents de la Generalitat “sense cap justificació”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!