Després de l'emissió del documental Las cloacas de Interior, hi ha un sentiment generalitzat: el d'impunitat. Si en les hores prèvies a la seva retransmissió s'havia colat el hashtag #ProuPuigdemont entre el trending topic espanyol, aviat ha estat desbancat per #CloacasInteriorTV3, que s'ha convertit en el tema més comentat a l'Estat i també a tot el món. N'hi ha per a això i per a molt més.
Molts usuaris han fet servir les xarxes per expressar aquest sentiment d'impunitat. També ho han fet els representants polítics, començant pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha estat un dels més clars. "Abandoneu tota esperança de regeneració", ha escrit Puigdemont. "Només els fanàtics defensaran que això és estat de dret i una democràcia sana".
A més del president Puigdemont, altres membres del seu Govern també s'hi han referit, com ara el conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha lamentat que una "policia política" persegueixi "adversaris" però que ningú no dimiteixi. En termes molt semblants s'ha expressat la consellera de Treball, Dolors Bassa, que ho ha qualificat de "vergonya" i ha interpel·lat directament Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya.
També ho han seguit de molt a prop els integrants de la comissió d'investigació de l'operació Catalunya al Parlament, que sabien com pocs de què s'estava parlant en el documental. La presidenta d'aquesta comissió, Alba Vergés (Junts pel Sí), ha aplaudit la feina dels periodistes de Público que ho han fet possible i ha criticat que la conversa entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso "és un insult a la democràcia i una vergonya per l'estat de dret".
Lluís Guinó, també membre de la comissió d'investigació i ara president del grup parlamentari de Junts pel Sí, ha denunciat el que considera una "operació planificada" i una "delinqüència institucionalitzada". El diputat també s'ha preguntat a què estan disposats i fins on estan disposats a arribar, si han fet tot això. La resposta que hi ha trobat és que no tenen límits.
En la mateixa línia, el diputat Albano-Dante Fachin, de Catalunya Sí que es Pot, que en les hores prèvies havia animat a seguir la retransmissió, ha evidenciat: "Tenim un enorme problema de garanties democràtiques" (que no són les del referèndum). De la mateixa manera, el també secretari general de Podem ha denunciat que aquestes clavegueres han perseguit tant l'independentisme com el seu partit: "Persegueixen qualsevol que els desafiï".
Una altra diputada que ho ha seguit de prop ha estat Mireia Boya, de la CUP, que ha volgut recordar la relació entre l'operació Catalunya i el GAL: "Alguns dels comissaris ja hi eren". També ha lamentat que una ordre del Consell d'Estat espanyol ha excusat polítics i policies espanyols (excepte l'excomissari Marcelino Martín Blas) de venir a la comissió d'investigació del Parlament. Segons Boya, el clavegueram actua contra tot allò que "va contra l'hegemonia estatal".
El diputat d'ERC al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha evidenciat durant l'emissió del documental que "ens vam quedar curts". Rufián ha fet servir una expressió que ja ha fet servir en altres ocasions per a descriure l'operació Catalunya: "És un GAL que no matava però sí que difamava".
L'exalcalde de Barcelona i un dels protagonistes del documental, Xavier Trias, ha esperat al final de l'emissió per dir-hi la seva. L'avui regidor del PDeCat ha lamentat també la impunitat: "Ja l'heu vist. 'Las cloacas de Interior' ens explica un atemptat contra la democràcia. El més greu és que no els ha passat res als seus responsables".
El diputat de Junts pel Sí i cantautor Lluís Llach n'ha tingut prou piulant la frase amb la qual acaba el documental Las cloacas de Interior: "El sistema és tan corrupte que expulsa els decents".
No s'han trobat les mateixes reaccions entre representants del PP o Ciutadans. Per la seva part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que estava mirant la pel·lícula 'Goldfinger' en aquell moment.