La presumpta vacunació de la Covid de les infantes Elena i Cristina als Emirats Àrabs, on van anar a visitar el seu pare Joan Carles de Borbó, ha aixecat una onada d'indignació a les xarxes socials. 

Un dels primers a reaccionar ha estat el portaveu de Podemos al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, que ha opinat que la monarquia espanyola "fa una ostentació permanent del privilegi jurídic i econòmic", cosa que creu que apropa al país cap a la República. 

En un altre tuit, Echenique també ha recordat que els "Borbons ja van a més de dos escàndols per setmana".

Per la seva part, la vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Afers Econòmics i per la Transició Digital, Nadia Calviño, ha destacat que seria "sorprenent" si es confirma que les infantes Cristina i Elena s'han vacunat als Emirats Àrabs. Calviño, que ha ressaltat "el paper públic" de les filles del rei emèrit, ha defensat la necessitat de respectar les normes.

"Tots som enormement conscients de la necessitat d'aquest comportament exemplar. Hem pensat molt l'ordre en què es produirà la vacunació, començant per les persones més vulnerables, i tota la societat hem d'estar units", ha argumentat en unes declaracions a la Cadena Ser.

Més reaccions polítiques

El líder de Mas País, Iñigo Errejón, ha assenyalat que portarà el cas davant del Congrés dels Diputats alhora que ha mostrat la seva indignació: "Als Emirats Àrabs Units a visitar el teu pare fugat i a vacunar-te abans del compte. Com qualsevol altre espanyol, vaja. És una falta de respecte al nostre país".

 Més irònic s'ha mostrat el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha aprofitat l'ocasió, també, per criticar el fet que hi hagi persones com Pablo Hasél condemnades a presó per delictes d'injúries a la Corona o que acomiadessin a uns treballadors de TVE per un rètol sobre la princesa Leonor, que estudiarà el batxillerat a Gal·les, on es manifestava que marxava fora del país com el seu avi. "A veure com ròtules que t'acomiaden, a veure com ho piules que et denuncien i a veure com un rapeges que t'empresonen". 

<

Des de la CUP també han mostrat la seva indignació. "Mentre a la ministra (Maria Jesús) Montero li preocupa que la CUP tingui un paper clau (al Govern), resulta que les infantes es vacunen passant per davant de tothom mentre visiten al seu pare fugat per corrupció! Aquí cadascú es preocupa pel que vol", ha escrit en el seu Twitter Mireia Vehí, portaveu de la formació anticapitalista al Congrés.

També amb to irònic ho ha criticat Jon Iñarritu, d'EH Bildu, a les seves xarxes socials: "No com el seu germà, que encara que té vacunes enviades pel ministeri de Defensa a la Zarzuela, no s'ha vacunat". 

Per la seva part, la líder dels Comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, ha indicat a Twitter que els Borbons "són immunes a la vergonya".