El Ministeri de l'Interior ha suspès cautelarment de sou i feina tres guàrdies civils a qui s'ha obert un expedient per falta molt greu, a causa dels seus comentaris en els últims dies contra l'acord entre el PSOE i Junts i la negociació de la futura llei d'amnistia. El director de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, va comunicar aquest dilluns formalment als tres agents l'obertura d'aquests expedients disciplinaris, que comporta la suspensió cautelar de les funcions mentre es resolen.

Dos dels agents expedientats són el president i vicepresident de l'Associació Pro Guàrdia Civil (APROGC) pel comunicat remès divendres passat en què es mostraven "disposats a vessar fins i tot l'última gota" de la seva sang en defensa de la sobirania d'Espanya i de la Constitució. Al comunicat, en el qual Aprog expressa el seu malestar amb l'acord entre PSOE i Junts, que preveu l'amnistia per als delictes del procés, els guàrdies civils destacaven que l'article 104 de la Constitució encomana a les forces i cossos de seguretat la missió de protegir el lliure exercici dels drets i llibertats públiques i garantir la seguretat ciutadana.

El tercer agent expedientat és Agustín Leal, el portaveu de Jucil, l'associació majoritària dins del cos, per un missatge que va publicar el passat 29 d'octubre a la xarxa social X, en el qual acusava el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de cometre "la fellonia més gran" pel seu pla d'amnistiar als dirigents independentistes catalans processats.

La redacció de ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!