Un grup de sis joves ha interromput la intervenció del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un míting del PSOE a Segovia com a part de la precampanya de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig. "Hauries de replantejar-te la teva política sobre el Sàhara", li ha etzibat una jove, en referència al canvi de postura del govern espanyol sobre el Sàhara Occidental després que fa un any cedís davant el rei del Marroc, Mohamed VI, per donar suport al pla d'autonomia marroquina i abandonés la històrica postura neutral que havia mantingut Espanya. A continuació, la mateixa jove li ha demanat: "Quant et paga el Marroc?" Sánchez ha respost que "això no és així".
Sánchez nega les acusacions i respon: "Nosaltres no insultem ningú"
El president espanyol ha mantingut la calma i ha demanat si podia continuar el seu parlament. "Ja heu parlat, podem continuar nosaltres?" Aleshores altres assistents a l'acte han escridassat els espontanis exigint-los que marxessin i han començat a aplaudir i corejar "president, president" per mostrar el seu suport al cap de l'executiu espanyol. Els responsables de seguretat de l'acte han demanat als joves que marxessin i aquests ho han fet, però han proferit insults com "hipòcrita", "venedor d'obrers", "mentider" o "feixista" contra el secretari general del PSOE.
Sánchez ha aprofitat per reivindicar el seu partit i ha assenyalat que "aquesta és la gran diferència" entre els socialistes i els altres. "Nosaltres no insultem ningú, defensem les nostres posicions amb respecte i educació", ha reblat.
Aquesta incidència es produeix tot just en el dia que el govern espanyol ha hagut de fer front a una nova provocació del Marroc, després que el president del Senat marroquí, Enaam Mayara, fes una crida a recuperar les "ocupades" ciutats de Ceuta i Melilla a través de la via de la negociació. Unes declaracions que posen en dubte la bona relació entre ambdós països i que realment sigui efectiu l'acord de "respecte mutu" que van subscriure al febrer en la Reunió d'Alt Nivell. Sigui com sigui, la ministra de Defensa, Margarita Robles s'ha vist obligada a reafirmar, per enèsima vegada, que "Ceuta i Melilla són espanyoles" i que no hi ha espai per a cap debat sobre aquesta qüestió.