El general retirat Ramón Dávila, en un article al seu blog, ha exigit una intervenció armada a Catalunya per evitar la formació del nou Govern català, perquè, diu, "estem a punt de perdre la pàtria". Dávila, molt irritat per la presa de possessió de Torra sense cap fotografia del rei, argumenta que s'ha d'actuar contra un "cop d'estat declarat". Ramón Dávila és net del general Fidel Dávila, un dels generals colpistes que van donar suport a Franco el 1936 i que van participar en l'ofensiva contra Catalunya (va ser recompensat amb el Ministeri de l'Exèrcit i amb un marquesat). Ramón Dávila es mostra molt orgullós del seu avi i va protestar iradament perquè l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va canviar de nom el carrer "general Dávila" i el va rebatejar amb el de "Max Aub".

No en queda res, d'Espanya

Contra la "passivitat"

Ramón Dávila al·lega que la Constitució estableix que les Forces Armades han de defensar "la integritat territorial i l'ordenament constitucional" de l'estat espanyol. Però, segons el general, mentre "les coses cada empitjoren més", amb "espanyols enfrontats", no s'actua. El problema, segons ell, és que "aquí no mana ningú, tampoc obeeix ningú, ni es compleix ni et fan complir, només amb Hisenda". "No en queda res, d'Espanya", apunta el general ultradretà.

Torra i Torrent han bombardejat Catalunya

Les bombes catalanes

Per justificar una intervenció militar, Dávila diu que Torra i Torrent són "colpistes" que han "bombardejat Catalunya" i que les seves "bombes han penetrat en les més vitals entranyes espanyoles".

Dictadura?

Al general li sembla intolerable que hi hagi un president de la "Generalidad", "colpista" i "ultranacionalista" (tot i que el seu blog és una mostra clara d'elogi als colpistes del 1936 i de l'ultranacionalisme, amb elogis fins i tot al colonialisme al "Sàhara, tan espanyol"). Dávila afirma que a Catalunya s'ha implantat "una dictadura": "No hi ha llibertat per pensar lliurement, per parlar, per estudiar, per posar un negoci", afirma. i diu que "Hi mana qui té en una mà el segell i a l'altra la denúncia per espanyol". Ho "demostra" amb les paraules del jutge Llarena: "Em miren set vegades a cada cantonada".

Es comença dialogant...

El precedent de Kosovo

El general mostra una clara eurofòbia quan diu que "Europa odia els qui es defensen". Es declara escandalitzat per la independència de Kosovo i tem que el reconeixement europeu a la república balcànica sigui un precedent per a Catalunya. Apunta que "Es comença dialogant amb els colpistes" i s'acaba "legalitzant aquest poder". Davant el que qualifica "d'emergència nacional", crida a usar "els dispositius legals", atès que "el poder té recursos per a tot".