Malgrat la pandèmia del coronavirus i la crisi sanitària i econòmica que ha derivat, els partits independentistes i nacionalistes presents al Congrés dels Diputats no pensen deixar passar l'escàndol de la fortuna saudita del rei emèrit Joan Carles I. ERC, JxCat, la CUP, Bildu, BNG, PNB i Compromís han registrar una nova petició a la Mesa del Congrés per crear una comissió d’investigació sobre aquestes presumptes irregularitats. 

 

ERC i Compromís, igual que Podemos, ja havien presentat una sol·licitud similar fa dues setmanes, però la Mesa ho va rebutjar amb els vots del PSOE, el PP i Vox. Els socialistes van al·legar que el rei és inviolable i que no se'l pot investigar. Ara hauran de tornar a mullar-se de nou, mentre la trama cada cop es fa més gran i va creixent la indignació ciutadana contra la corona

Els set partits sol·licitants han registrat aquesta nova proposta perquè la cambra baixa investigui la "trama" vinculada a la Casa Reial i les seves "possibles influències en la política diplomàtica i comercial de l’Estat espanyol amb l’Aràbia Saudita". Segons consta a la instància, la petició arran de les notícies publicades sobre que la Fiscalia suïssa està investigant una suposada donació de 100 milions de dòlars que Joan Carles hauria rebut del seu homòleg, el rei de l'Aràbia Saudita. Així com també per la presumpte transferència que el Rei emèrit hauria fet a Corinna Larsen.