El govern espanyol està investigant el segrest d'un home espanyol al sud d'Algèria per part de membres de l'Estat Islàmic, segons han indicat a EFE fonts governamentals. Les alarmes van saltar la tarda d'aquest dimecres quan diverses informacions fiables d'Algèria asseguraven que una turista espanyola havia estat segrestada per integrants de l'Estat Islàmic en el Gran Sàhara (EIGS). Segons aquestes informacions, els segrestadors van alliberar les persones que es trobaven amb l'espanyola a la frontera amb Algèria abans d'entrar en territori de Mali i aquesta es va quedar com a ostatge. En un primer moment no s'havia pogut confirmar la seva nacionalitatDesprés, fonts pròximes a la investigació han confirmat que es tracta d'un home i que és de nacionalitat espanyola. Es tracta del segon segrest d'una persona occidental a la regió durant els últims dies. Precisament, el passat diumenge el Ministeri Federal d'Assumptes Europeus i Internacionals d'Àustria va comunicar que una ciutadana austríaca havia estat segrestada a Níger, a la regió d'Agadèz, pròxima a la frontera amb Algèria. 

Zones de perill

A Algèria operen diversos grups de caràcter gihadista, com el JNIM (Grup de Suport a l'Islam i els Musulmans), vinculat a Al-Qaeda, i el EIGS (Estat Islàmic del Gran Sàhara), vinculat a l'ISIS. Amb aquest escenari, el Ministeri d'Afers exteriors espanyol adverteix que hi ha "zones de risc" a Algèria més enllà de les zones principals com Alger o Orà. Des del departament de José Manuel Albares han indicat que "malgrat els esforços de les autoritats algerianes per lluitar contra el terrorisme, tres grups continuen desplegant les seves activitats a Algèria, amb presència residual en el territori: Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI), Yund Al Jilafa fi Ard Al Yazair (L'Exèrcit del Califat en territori algerià) i DAESH al Gran Sàhara (DGS)". 

Precisament, el DGS és el grup sospitós d'haver comès aquest segrest. Des del Ministeri assenyalen que "és important destacar que cap país del món és aliè al risc dels atemptats terroristes i segrestos. Hi ha precedents de segrestos d'estrangers. La posició tradicional del govern algerià davant segrestos ha consistit a no fer concessions als segrestadors i no pagar rescats". En aquest sentit, el govern espanyol recomana que si els turistes viatgen fora de les grans ciutats, informin prèviament l'Ambaixada d'Espanya a Alger i als Consolats Generals d'Orà i Alger dels plans de viatge, és a dir dates i llocs d'estada, així com donar les dades de contacte dels viatgers.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!