La Fiscalia suïssa segueix endinsant-se en les grans infraestructures financeres que Corinna i el seu entorn ha dissenyat per ocultar i gestionar els eu patrimoni a l'ombra. Ara les indagacions suïsses mostren com els advocats de l'amant del rei emèrit Joan Carles I i ella mateixa van crear un entramat d'almenys 12 societats offshore i comptes opacs en paradisos fiscals mentre estava amb el monarca.

Segons publica El País, els comptes opacs de Corinna van servir, entre altres coses, per rebre donacions de l'emèrit i comprar propietats conjuntes amb el Borbó. Darrere de totes aquestes societats offshore amb seus a milers de quilòmetres de la seva residència Larsen va gestionar el patrimoni milionari que va fer a l'ombra de l'emèrit.  Davant de les preguntes de la justícia suïssa Larsen justifica la legalitat de totes accions, arguments que no convencen, ja que el cas contra les activitats de l'examant del Borbó continua. 

64,8 milions d'euros, la donació que viatja

La donació que va fer Joan Carles I a la seva amant l'any 2012 fa temps que va sortir a la llum, ara, però, se sap que aquesta transferència "irrevocable" es va fer a la societat instrumental Solare de Corinna. Fer la transferència a aquesta societat permetia a l'amat del monarca ingressar aquesta donació en el paradís de les Bahamas. 

La justificació de la socialitè? "La decisió es va prendre perquè acostumo a visitar Bahames i estima aquest lloc. Sent resident monegasca podia obrir un compte on volgués al món sense conseqüències fiscals. Crec que és preferible no posar tots els actius al mateix lloc", va declarar. 

Un apartament amb Joan Carles i una altra societat opaca

Després que la seva generosa donació anés a petar a una societat en un paradís fiscal, els comptes opacs de la seva amant segueixen lligant el nom de l'emèrit a activitats sospitoses per la justícia. 

Larsen i els seus advocats van optar per crear una altra societat per comprar amb Joan Carles I dos apartaments a l'estació d'esquí a Suïssa, Villars-sur-Ollon. La societat va ser batejada com Siam Partners S. A. u estava destinada a rebre "préstecs" de l'emèrit, qui els va fer a través de la seva fundació a Panamà Lucum. 

Segons l'examant del Borbó, els diners que va rebre de Lucum eren préstec per poder pagar aquests dos apartaments. També assegura que els va tornar amb interessos. El contracte que va signar el contracte dels suposats préstecs eren una altra societat instrumental creada per Corinna. 

"Vaig crear aquesta societat per rebre un préstec de Joan Carles I destinat a comprar dues cases a Villars. Jo ja hi tenia un apartament. En aquella època, 2009, el meu fill estudiava a l'internat L'Aiglon. L'apartament tenia tres habitacions. Era perfecte per a la meva mare, el meu fill i jo. Aleshores Joan Carles I freqüentava molt Villars. L'apartament era molt petit per acollir-lo. Vam decidir comprar dos apartaments a la mateixa residència. Vaig finançar per mi mateixa al voltant del 50 %. L'altra meitat va ser aportada per Joan Carles I via préstecs a la societat Siam Partners SA", va justificar.

 Les activitats de Corinna a través de les seves societats offshore no es limiten a les operacions que impliquen el rei. També la relacionen en cobraments amb figueres com el govern de Kuwait, el rei del Marroc o empresaris com Allen Sanginés-Krause, amic del rei emèrit

 

Imatge principal: Corinna Larsen en una catifa vermella / Europa Press