La vicepresidenta de l'Eurocambra, Christel Schaldemose, ha instat Irene Montero a treure's el mocador palestí que duia posat abans d'intervenir davant el ple d'aquest dimarts del Parlament Europeu. Una petició que l'eurodiputada de Podem ha acatat, seguint la normativa de la cambra per no ser vetada per poder fer una intervenció. Durant el seu discurs Montero ha recordat que "les normes internacionals també impedeixen els genocidis" i ha subratllat que Europa “aquesta norma no la compleix” perquè “aquí se n'està secundant un”.

Schaldemose ha interromput a l'eurodiputada morada abans que comencés el seu discurs: "la senyora Montero té la paraula però primer, que es tregui la bufanda", li ha dit la vicepresidenta. La bufanda a què es referia, era una kufiya de Palestina, que l'exministra d'Igualtat duia posada. Montero ha acatat la petició de la presidenta del plenari, per poder realitzar així la seva intervenció, ja que les normes del Parlament Europeu no permeten fer intervencions lluint símbols polítics visibles.

“Les normes internacionals també impedeixen els genocidis i aquí Europa n'està secundant un”, ha dit l'eurodiputada de Podem en començar la seva intervenció, en la qual ha reclamat a la UE que procedeixi a un embargament d'armes a Israel i a trencar l'acord comercial. “Si no ho fan, són còmplices”, els ha retret Montero. 

L'eurodiputada ha manifestat que Israel no podria acumular més de 43.000 persones assassinades a Gaza i més de 1.000 al Líban “si Europa deixa de comprar i de vendre armes als genocides, i de permetre el trànsit d'armes" i "si es trenquen les relacions comercials i l'acord d'associació”. Montero creu que l'atac d'Israel a la missió de pau de l'ONU és “un acte de guerra d'Israel contra països europeus que tampoc han fet res” i ha instat la Comissió Europea a dir-li “genocidi al genocidi” i a “deixar de participar de la propaganda sionista dient que Israel té dret a defensar-se”.

Després d'acabar el seu discurs, l'eurodiputada de la ultradreta francesa Malika Sorel ha fet una crida "a mantenir l'ordre" a la cambra, que l'eurodiputat no usin símbols polítics i ha reclamat que el mocador palestí "quedi fora de l'hemicicle". La vicepresidenta, la socialdemòcrata Schaldemose, ha rebutjat per ara l'obligatorietat de no entrar a la cambra amb aquest símbol, però sí que ha dit que no es pot intervenir amb el mocador posat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!