La tensió es va poder palpar aquest dimecres al Parlament Europeu per una discussió amb protagonistes espanyols. L'europarlamentari d'extrema dreta Alvise Pérez i l'eurodiputada i exministra d'Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, van protagonitzar una topada a la seu parlamentària. La disputa la va iniciar el líder de Se Acabó la Fiesta, que es va dirigir a Montero amb una pregunta sobre la natalitat i els avortaments de la següent manera: "Estimada Irene".

Aquest "estimada" va fer esclatar l'exministra, que es va dirigir a Alvise i li va dir: "Soc diputada, no estimada". Concretament, Alvise havia dit, després de l'"estimada Irene", que a Espanya s'avorta "100.000 infants a l'any" i li va preguntar si considera "que matem més dones les persones que defensem la vida o les que legislen per alliberar els que les assassinen i les violen". "Traieu-vos el masclisme de la cara", li va etzibar la parlamentària de Podemos, després de recordar-li que no li digui "estimada Irene".

Montero li para els peus

L'acusació d'Alvise sobre "alliberar els homes que assassinen i violen" va provocar una resposta contundent d'Irene Montero, la qual, a més de titllar-lo de masclista, va defensar la necessitat de garantir l'accés a l'habitatge, salaris dignes i serveis públics de qualitat per fomentar la natalitat a Europa. "Si volem que les famílies a Europa tinguin filles i fills, necessitem garantir salaris dignes, serveis públics i necessitem fer fora els racistes com vostè que estan vulnerant els drets fonamentals de les persones que migren", va sentenciar Montero.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!