L'economia espanyola va créixer un 0,8% el primer trimestre de l'any, una dècima més del que s'esperava i també una dècima per sobre del que ho va fer el quart trimestre del 2023, segons les dades de Comptabilitat Nacional publicades aquest dimarts per Institut Nacional d'Estadística (INE). Així mateix, l'economia espanyola va accelerar quatre dècimes el seu avenç interanual el primer quart de l'any, fins al 2,5%, i aquesta taxa també va situar-se una dècima per sobre de la dada avançada a finals d'abril per l'organisme estadístic. El ministre de Transports, Óscar Puente, no ha pogut evitar celebrar aquestes dades amb un dard enverinat cap al mandatari argentí Javier Milei.

Divendres passat, el president argentí va rebre la medalla internacional de Comunitat de Madrid en un acte presidit per la popular Isabel Díaz Ayuso on va llançar nous atacs a l'esquerra. "Venim del futur per explicar una història que és desitjable evitar, la del dany i la decadència que causa el socialisme", afirmava en el seu discurs d'agraïment. El mandatari, que va protagonitzar un greu xoc diplomàtic amb Espanya recentment per uns insults a la dona de Pedro Sánchez en un acte de Vox, va enumerar els problemes que, a parer seu, han causat les idees progressistes. "No és necessari arribar a una situació tan extrema com la d'Argentina", va asseverar. "No deixin que el socialisme els arruïni la vida", va afegir. Totes aquestes paraules han portat el ministre Puente a criticar les paraules despectives de Milei i contrarestar-les amb fets. Davant les crítiques al socialisme del mandatari argentí, el ministre de Transports li respon amb les xifres de les darreres dades sobre el PIB.

"La condecoració a Milei és una provocació màxima"

El ministre veu la recent condecoració a Javier Milei per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid com una "provocació màxima" al país i "el seu propi partit", encapçalat per un Feijóo que "es mereix" el que li pugui passar sobre això. "És un acte de provocació dels habituals d'Ayuso", que és "una provocadora nata", va dir Puente en una entrevista al programa satíric de la Cadena SER Hora Veintipico, que es va emetre aquest dilluns, encara que va ser gravada el divendres passat, quan Milei era a Espanya. Aquesta provocació màxima ho és també per a tot el país, segons Puente, que durant l'entrevista va assegurar que "tot el que li passa a (Alberto Nuñez) Feijóo en aquest aspecte s'ho mereix", perquè el president del PP "podria haver-se apartat de Milei".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!